A Furmint és a Február

Tegnap elérkezett a napja, hogy először részt vegyünk a Nagy Furmint Február Kóstolón. A rendezvény a Vajdahunyad várának csodálatos milliőjében került megrendezésre 2011. február 11-én . A gasztronómiai szekcióban kaptunk helyet a Rendek ökogazdasága, valamint egy válogatott kézműves sajtokat bemutató csapat mellett.

ff2011

 

Az ökogazdaság mangalica szalonnákat kínált, melyekhez kitűnően passzolt a tokaji borecetben eltett uborkánk, aminek akkora sikere volt, hogy az utolsó üveggel is felvásárolták több órával a zárás előtt. Az uborkán kívül egy rendhagyó fogást is meg lehetett kóstolni, mely nem más volt, mint Frank Júlia tokaji furmintos borecettel elkészített alma savanyúsága. Júlia külön erre az alkalomra találta ki és készítette el finomságát, több mint 5 kg almából, tiszteletét is tette a rendezvényen, megnyerő természetével csábította az érdekődőket asztalunkhoz. A savanyúság kiemelkedő sikert aratott, az alma a pikáns fűszerezéssel és a furmintos borecettel csodálatos harmóniában állt össze.

A rendezvényre rengetegen eljöttek, az összes jegy elfogyott már elővételben. Mindig örülünk, amikor ennyi tettre kész, a jó minőség iránt érdeklődést és elkötelezettséget mutató emberrel találkozhatunk. És természetesen annak is, hogy az igazán nívósan összeválogatott, kiemelkedő furmintokkal jelenlévő borászatok mellett minket is hatalmas figyelemmel és kíváncsisággal tüntettek ki a megjelentek. Nagyszerű érzés, mikor bizonyosságot nyerhetsz afelől, hogy van értelme a munkádnak, szeretik, amit csinálsz, érdeklődnek utánad, és ezáltal fontossá válsz mások számára.

Köszönjük az élményt, amit tegnap adtatok nekünk, nem fogjuk elfelejteni!

Vélemény, hozzászólás?