Holnap jelenik meg a magyar Gault&Millau étteremkalauz. A Michelin csillag utáni második legelismertebbnek és nívósabbnak számító étterem díjazás.
Aki nem ismerné az értékelési szempontokat, annak egy kis ismétlés:
4 szakácssapka – 20 pont elméleti tökéletesség, amire törekedni lehet
4 szakácssapka – 19-19,5 pont egyike a világ legjobb éttermeinek
3 szakácssapka – 17-18 pont kivételes élmányt nyújtó csúcsgasztronómia
2 szakácssapka – 15-16 pont kiemelkedően jó és kreatív konyha
1 szakácssapka – 13-14 pont egyértelműen jó konyha, megbízható,egyenletes teljesítménnyel
És íme az idént szakácssapkát kiérdemelt éttermek sora:
Budapest
3 szakácssapka – 17 pont: Onyx, Costes
2 szakácssapka – 16 pont: Mák Bistro
2 szakácssapka – 15 pont: Nobu étterem, Csalogány 26 étterem
1 szakácssapka – 14 pont: Laci!Konyha!, Fausto’s Ristorante, BockBisztró, Alabárdos étterem,
Boscolo Salon,Borkonyha, Olimpia vendéglő
Vidék
1 szakácssapka – 14 pont: Ráspi Vendéglő, Fertőrákos
JT Enoteca, Pécs
Hotel Hertelendy Kastély, Kozmapuszta
Chateau Visz Kastélyszálló, Visz
1 szakácssapka – 13 pont: Brill Bisztró, Békéscsaba
Villa Medici, Veszprém
Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Mandula Étterem, Villány
Jankovich Kúria Hotel, Rácalmás
forrás: www.origo.hu