fbpx

A legjobb magyar éttermek!

Holnap jelenik meg a magyar Gault&Millau étteremkalauz. A Michelin csillag utáni második legelismertebbnek és nívósabbnak számító étterem díjazás.

Aki nem ismerné az értékelési szempontokat, annak egy kis ismétlés:

4 szakácssapka – 20 pont             elméleti tökéletesség, amire törekedni lehet
4 szakácssapka – 19-19,5 pont     egyike a világ legjobb éttermeinek
3 szakácssapka – 17-18 pont        kivételes élmányt nyújtó csúcsgasztronómia
2 szakácssapka – 15-16 pont        kiemelkedően jó és kreatív konyha
1 szakácssapka – 13-14 pont        egyértelműen jó konyha, megbízható,egyenletes teljesítménnyel

És íme az idént szakácssapkát kiérdemelt éttermek sora:

Budapest

3 szakácssapka – 17 pont:      Onyx, Costes
2 szakácssapka – 16 pont:      Mák Bistro
2 szakácssapka – 15 pont:      Nobu étterem, Csalogány 26 étterem
1 szakácssapka – 14 pont:      Laci!Konyha!, Fausto’s Ristorante, BockBisztró, Alabárdos étterem,
Boscolo Salon,Borkonyha, Olimpia vendéglő

Vidék

 1 szakácssapka – 14 pont:      Ráspi Vendéglő, Fertőrákos
JT Enoteca, Pécs
Hotel Hertelendy Kastély, Kozmapuszta
Chateau Visz Kastélyszálló, Visz
1 szakácssapka – 13 pont:       Brill Bisztró, Békéscsaba
Villa Medici, Veszprém
Kistücsök Étterem, Balatonszemes
Mandula Étterem, Villány
Jankovich Kúria Hotel, Rácalmás

forrás: www.origo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük