A „Superior Taste Award 2012” hazai nyertese a Tokaji Muskotály Borecet

Tokaji Borecet Tokaji MuskotálybólA brüsszeli székhelyű International Taste and Quality Institute (iTQi) idei megméretésén a több mint félezer díjazott sorában a Tokaji Borecet Manufaktúra Muskotály Borecete nyerte el a nemzetközi minősítő intézet „Superior Taste Award 2012”, avagy a „Legjobb ízért díj 2012” elismerését.

A 13 európai kulináris intézettel együttműködő, Brüsszelben székelő iTQi minden évben megrendezi nemzetközi kóstoltatását, mely keretén belül Európa 60 legnevesebb, Michelin csillagos séfjéből és sommelier-jéből álló zsűri értékeli a pályázó élelmiszeripari termékeket. Idén több mint 1000 produktum érkezett a világ 80 különböző országából, hogy megmérettesse magát a „Superior Taste Award 2012”-n.

A kiváló szakmai zsűri úgynevezett vaktesztnek vetette alá a termékeket, mely során elsőként azt pontozta, hogy milyen benyomást tett rá a jelölt, majd vizsgálta a látványt, az illatot, az állagot és az ízvilágot. A procedúra eredményeképpen a pályázók 1-3 csillagos minősítést kaphattak, amennyiben a vakteszt során legalább 70%-os eredményt értek el. A szigorú követelményeknek idén 752 termék tudott megfelelni, közöttük a Tokaji Borecet Manufaktúra Muskotály Borecete.

„Fantasztikus érzés, hogy egy ilyen rangos szakmai zsűri méltatta termékünket és ezáltal eddigi tevékenységünket is. Nagy öröm számunkra, hogy alig két éves működés után máris olyan szakmabeliek között ismernek el bennünket, akik munkássága akár több generációs múltra is visszatekint. Idén egy csillagot kaptunk, de ez remek visszaigazolása annak, hogy bár van mit fejlődnünk, jó úton haladunk”- nyilatkozta Formanek Csenge ügyvezető.

BRU_6921

Az idei díjak 2012. május 31-én kerültek átadásra a belga fővárosban, ahol ezúttal a Tokaji Borecet Manufaktúra képviselhette hazánkat a világ legjobbjai között.

Vélemény, hozzászólás?