A Tokaji Borecet Manufaktúra csatlakozott Jamie Oliver gasztroforradalmához

2012. május 19-én első alkalommal kerül megrendezésre a Food Revolution Nap, amikor is világszerte olyan rendezvényeken vehetnek részt az érdeklődők, ahol felhívják a figyelmet az egészséges táplálkozás fontosságára és az egészségtelen ételek veszélyeire. A Jamie Oliver alapítványa által indított kezdeményezés magyarországi programjának egyik támogatója a Tokaji Borecet Manufaktúra.

158078_233132023461306_1781287955_n„A Food Revolution mozgalom célja az, hogy az emberek a feldolgozatlan, lehetőleg helyi forrásból származó termékeket válasszák és a fiatal generáció ismét felfedezze a főzés okozta örömöket, lehetőségeket”- olvasható a kezdeményezés hazai Facebook oldalán.

A mozgalom hazai nagykövete, Povodör Judit egyedül vágott bele az egészséges ételek napjának magyarországi megszervezésébe. Neki és a csatlakozó, lelkes önkénteseknek köszönhetően május 19-én reggeltől estig színes programkavalkád várja az érdeklődőket Budapest számos pontján.

A MoM Kulturális Központ szabadtéri színpadán például családi majálist rendeznek. Lesz főzőbemutató egészséges ételekkel, amelyhez a Tokaji Borecet Manufaktúra is hozzájárul eceteivel. Ezen kívül gyermekprogramokon, vetélkedőkön és dietetikai tanácsadáson is részt vehetnek a kilátogató családok. A Szemünk Fénye Családi Majális háziasszonya Hadarik Rita gasztroblogger, aki séfekkel, egészségügyi szakemberekkel vár mindenkit sok szeretettel szombaton fél 12-től egészen délután 4-ig.

További információ és a részletes programlista elérhető a Food Revolution Hungary Facebook oldalán.

Vélemény, hozzászólás?