A Tokaji Borecet Manufaktúra új termékei a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárán debütálnak

A 2012. november 16-18. között megrendezésre kerülő vásáron semmiképp sem érdemes elkerülni a tokaji borecetes standot, mert rengeteg újdonsággal várja az érdeklődőket a manufaktúra csapata, amelyet szombaton Segal Viktor séf és gasztronómiai tanácsadó is erősít.

A már jól ismert kilencféle íz mellé négy újdonságot álmodtak meg a borecetes lányok, melyek mindegyike különleges ízélmény.

A fűszeres ecetek kínálata egy üde bodzás termékkel bővül, mely a friss furmintnak és az illatos bodzavirágnak köszönhetően minden saláta kötelező alapanyagává válik. Mivel a Tokaji Bodzás Borecetsavtartalma megegyezik más borecetekével (6%), így bármit ízesíthetünk vele, csak a képzeletünk szabhat határt használatának. Már pár cseppje különleges karaktert kölcsönöz ételeinknek.

honlapra_bodzas

Tokaji Bodzás Borecet

 

A bodzás borecet mellett a Tokaji Borecet termékcsalád három új, az eddigiektől merőben más ecetkülönlegességgel bővült, amelyek alacsonyabb savtartalmuk miatt önmagukban is fogyasztható ivóecetek.

Ezek egyike a Jégvirág fantázianévvel ellátott, vaníliás szilvaecet, mely a Tokaji Aszú Balzsamecet, a zamatos szilvaecet, a mézédes szőlőmust és valódi madagaszkári vanília találkozásából jött létre. A neve és az összetevők is azt sugallják, hogy egy kedves, édes szívmelegítőről van szó, mely igazán meghitté varázsolhatja a zord téli estéket. Fogyasztása önmagában is ajánlott (csupán 4%-os savtartalom), de különféle (akár forró) italokat és desszerteket is ízesíthetünk vele.

honlapra_tsuppTsupp

 

Az ivóecetek sorát a gyermekek számára alkotott, étvágygerjesztő ivóecet,a Tsupp követi, mely Tokaji Aszú Balzsamecet, szőlőmust és finoman fanyar, élénkvörös meggyecet hozzáadásával készült.  Már egy kiskanálnyi Tsupp étkezés előtti fogyasztása meghozza a lurkók étvágyát. Bár a finom összetevőknek köszönhetően aligha lehet egy kiskanálnál megállni.

A gyermekek mellett a felnőttekre is gondolva jött létre az alkoholmentes aperitif, az Aperif. A selymes barackecet, az üde bodzavirág és a Tokaji Aszú Balzsamecet találkozása egy bódító – de minden káros mellékhatástól mentes – italt eredményezett, melynek gazdag ízvilága garantáltan elfeledteti az alkohol hiányát. A megnevezés ellenére az Aperif fogyasztása étkezés előtt, után, közben és leginkább mindenkor ajánlott.

Az ivóecetek mind jellegükben, mind külső megjelenésükben különböznek a Tokaji Borecet termékcsalád többi tagjától. Hosszú, kecses üvegben öltenek testet és harsányabb színű címkével egészültek ki.

Jöjjön el a 4. Kézműves Magyar Ízek Vásárára, ismerje meg új termékeinket, és mondja el véleményét személyesen! Ne feledje, hogy számos kedvezménnyel is várjuk, melyek kizárólag a rendezvény ideje alatt érvényesek!

Helyszín: 4. Kézműves Magyar Ízek Vására

Cím: Millenáris B Csarnok, H–1024 Budapest, Kis Rókus u. 16–20.

A vásár nyitva tartási ideje:

2012. november 16.                   11:00-22:00

2012. november 17.                   09:00-22:00

2012. november 18.                   09:00-20:00

Vélemény, hozzászólás?