A Tokaji Furmint Borecet szerepe Széll Tamás menüsorában

2013. január 22-én, kedden a Bocuse d’Or magyar csapata a Gerbeaud házba invitálta a sajtó képviselőit, akik mindent megtudhattak a versenyről, Széll Tamás felkészüléséről, és egy kis ízelítőt is kaphattak a lyoni menüsorból. Sőt Mautner Zsófi, a sajtótájékoztató háziasszonya azt is elárulta, hogy mibe kerül a Tokaji Furmint Borecet.

Tokaji Borecet Tokaji Furmintból

Mi már legutóbbi cikkünkben beszámoltunk a versennyel kapcsolatos legfontosabb előzetes információkról, ám a keddi eseményen nyilvánosságra került egy-két részlet a konkrét menüsorral kapcsolatban is. Bár ennek jelentőse része még mindig top secret, de azt már végre  mi is elárulhatjuk, hogy a méltán híres magyar mangalica mellé készülősárgaborsó pürét teszi majd még autentikusabbá Tokaji Furmint Borecetünk, amely – nem győzzük hangsúlyozni- óriási elismerés manufaktúránk számára.

Nem túlzás kijelenteni, hogy a szakmai hozzáértés mellett a kiváló minőségű alapanyagoknak is létfontosságú szerepük a versenyen. A sajtótájékoztatón dr.Simon Péter, a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum vezérigazgató-helyettese éppen ennek jelentőségét hangsúlyozta, és a közreműködő magyar beszállítók mellett szólalt fel:

„Nekem fontos tisztem még az, hogy felhívjam a figyelmet az alapanyag beszállítókra is, mert az alapanyag beszállítók közt is olyanok vannak, akik azért különösen nagyot alkottak az elmúlt tíz évben: elég csak a pálinkásokra gondolnunk, akik egy kommersz terméket átpozícionáltak egy prémium termékké. Természetesen ezen pálinka marketinggel is még sok dolgunk van, különösen külföldön. Vagy szeretném felhívni a figyelmet a borecet kategóriára, ami egy olyan termék volt, ami a háború után egyszerűen kiveszett. Az ecetről mindenkinek a szintetikus ecet jut eszébe, és most olyan megszállottak kerültek a látókörünkbe, akik ezt az új terméket újjáélesztik és fejlesztik, és egy olyan termékcsaládot hoztak létre, ami a világon a csúcson is megállja a helyét.” – reméljük, a megszállott jelzőt ez esetben büszkén magunkra vehetjük.

 

Most már nincs más hátra, irány Lyon! Szurkoljon velünk Ön is! Csatlakozzon eseményünkhöz, hogy percről percre értesülhessen a legfrissebb információkról!

 

A sajtótájékoztatón elhangzottak forrása: observer.hu

Vélemény, hozzászólás?