Magyarország egyetlen ecetmúzeuma

Acetánia

Az Acetánia Ecetmúzeumot a Bor és Gyümölcsecetgyártók Egyesülete alapította azzal a céllal, hogy a hazai bor és gyümölcsecet múlt században megszakadt hagyományának értékeit visszahozza a jelenbe. Szeretnénk bemutatni ezt az ősi mesterséget, annak eredetét, tudományos és kultúrális hátterét, valamint az ecet készítési eljárásokat.

Múzeumunk a bodrogkeresztúri Borecet Művek pincéjében kapott helyet, és egyedi atmoszférája mellett nem csupán gasztronómiai műveltségünk szélesítéséhez járul hozzá, hanem maradandó ízélményt is nyújt a Tokaj Hegyaljai települések látogatói számára, teljesebb képet adva a táj öröksége iránt érdeklődőknek.

Acetánia


A múzeumban a múlt találkozik a jelennel, átívelve a borecet hagyományának tetszhalott évein. Látogatóink számára a legújabb technika segít betekintést nyújtani a borecet gazdag történetébe, előállításának izgalmas módszereibe.

Bemutatja az ecetalapanyagok sokszínűségét, alkalmazási lehetőségeinek gazdagságát, sőt, ezen felül vendégeink még meg is ízlelhetik a temérkek különleges gyümölcsös almaecet- és borecet felejthetetlen élményt nyújtó aromáját.

 

Acetánia
X