Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az általános szerződési feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!
A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

Üzemeltetői adatok

Cégnév: Borecet Kft.
Székhely: 3916 Bodrogkeresztúr, Iskola köz 11.

Személyes átvétel telephelyünkön:

Borecet Művek, 3916 Bodrogkeresztúr, Tarcali út 22. (hrsz. 0119/2)

Adószám: 22960627-2-05
Cégjegyzék szám: 05-09-020429
Szerződés nyelve: Magyar
Elektronikus elérhetőség: info@borecet.hu
Telefonos elérhetőség: +36 30 709 7243

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

Cégünk borecet, balzsamecet, ecetalapú készítmények és egyéb egészséges élelmiszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

A megjelenített termékek on-line, házhoz illetve egyéb átvételi pontokra való szállítással is megrendelhetőek.
Személyes átvételre Bodrogkeresztúron van mód, egyedi időpont egyeztetés alapján, amelyre a rendelések visszaigazolása után van lehetőség.

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

 • Borecetek
 • Almaecetek
 • Balzsamecetek
 • Biotermékek
 • Salátaöntetek
 • Lekvárkülönlegességek
 • Egészséges élelmiszerek

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak bruttó árak, azaz tartalmazzák a törvényben előírt 27% áfát, ha ettől eltérne az ár azt kölön feltüntetjük.  Áraink a házhoz szállítás díját nem tartalmazzák, a szállítási díj a rendelés végén számítódik fel. Szállítási díjainkról lentebb olvashat a Házhozszállítás díjszabása menüpontban. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

Rendelési információk

A vásárláshoz nem szükséges regisztráció, de rendelés esetén a vásárló nevére, email címére, telefonszámára, szállítási- és számlázási címére szükség van.
Személyes adatait, az Adatkezelés menüpontban leírtak alapján kezeljük.

A megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 16 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra.
Általános teljesítési határidő a visszaigazolástól számított öt munkanapon belül.
A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők, a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

Rendelés menete:

 1. A megvásárolni kívánt terméket, termékeket helyezze a kosarába a termék neve mellett található “Kosárba rakom” gombbal.
 2. Ha megvan a kiválasztással, az oldal felső, átlátszó csíkján található Kosár:x tétel gombbal tudja kosarának tartalmát megtekinteni.
  Amennyiben szeretné a mennyiségeket módosítani, akkor a “Mennyiség” oszlopban a tételek melletti szürke négyzetben taláható tételszám felfelé vagy lefelé történő gördítéssel teheti ezt meg, majd a Kosár frissítése gombbal láthatja az így módosított árat.
  Ha ezzel is megvan, nyomja meg a Folytatás gombot.
 3. Amennyiben rendelkezik kuponnal, írja be a kuponkódot a szürke négyzetbe és azt a “Kupon alkalmazása” gombbal érvényesítheti.
 4. A Kosár végösszege részben láthatja a rendelésének összefoglaló adatait. Itt kiválaszthatja az Ön számára legmegfelelőbb szállítási módot. A szállítási módokra vonatkozó részletes információkról a következő pontban olvashat bővebben.
 5. A “Tovább a pénztárhoz” gomb megnyomásával, ellenőrizheti a rendelésének adatait és a megrendelt termékeket. Itt szükséges megadnia a szállítási és számlázási adatait. Rendben talált információk esetén a Rendelés elküldése gombra való kattintással elküldheti rendelését, ahol egy felugró ablak jelzi a sikeres leadást.

A megrendelt termék / házhozszállítási díjának fizetési módja

Szállítási módInfromációkRendelési összegSzállíátsi költség
Házhozszállítás futárszolgálattalWebáruházunk megrendeléseit a GLS futárszolgálat teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-16 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!12.000Ft alatti rendelés esetén

 

12.000Ft  vagy afeletti rendelés esetén

1390 Ft

 

 

 

 

 

ingyenes

Borháló – átvételi pont  

(ebben az esetben az utánvétes fizetési mód nem választható)

A Borháló teljes, országos hálózatba ingyenesen szállítunk, a megrendelt termékeket kiszállítás után az üzletekben személyes lehet átvenni. Fontos! A Borháló üzletek hetente egyszer kapnak árut, így aki ezt a szállítási módot választja, csak szerencsés esetben számíthat másnapi kézbesítésre. A kiszállítás előreláthatólag 14 napon belül megtörtéik a választott Borháló átvételi pontban. A szállítás napjáról értesítést küldünk vagy érdeklődhet az átvételi pont elérhetőségein.5.000Ft vagy afeletti rendelés eseténingyenes
Előre egyeztetett személyes átvétel a Borecet MűvekbenSzemélyes átvételhez kérjük előre egyeztessen a Kapcsolat menüpont alatt megadott elérhetőségek egyikén.ingyenes
GLS csomagpont 990 Ft
 
Fizetési mód 
Közvetlen banki utalásA megrendelés ellenértékét közvetlenül a Borecet Kft. K&H Banknál vezetett  10400322-50526680-76671009 számú bankszámlájára történő utalással is kifizetheti. Megjegyzésként, kérjükek, tüntesse fel a rendelés azonosítóját. A kiszállítás az összeg beérkezését követően történik.
Bankártyás fizetésVisa, MasterCard, Maestro

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. Biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adati áruházunkhoz nem jutnak el.

Utánvét a futárnálA megrendelt terméket a csomag átvételekor a GLS Futárszolgálat furtárának kell kifizetni. A Borháló – átvételi pont esetében ez a lehetőség nem választható.
Készpénzes fizetés személyes átvételkor 

A megrendelt terméket a csomag átvételekor a futárnak kell kifizetni.
A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz.
A számlalevelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

Házhozszállítás, információk

Webáruházunk megrendeléseit a GLS futárszolgálat teljesíti. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-16 óra közötti időszakban. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon, szállítási címként célszerű (amennyiben van rá lehetősége) munkahelyi címet megadni. A futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg, az át nem vett csomagok szállítási költségét a megrendelőre terheljük!

Házhozszállítás díjszabása

A házhozszállításról a GLS gondoskodik,

A házhoz szállítás díja: 12 000Ft alatt 1390Ft
GLS pontba 990Ft

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Fogyasztót megillető szavatossági jogok:

1.Kellékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?
Ön a Borecet Kft, hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt
érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.
Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?
Ön – választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:
Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése
lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel
járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az
ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve
mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat.
Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön
viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.
Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?
Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba
felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a
szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem
érvényesítheti. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?
Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.
Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?
A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba
közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Borecet
Kft. nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy
az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

2. Termékszavatosság

Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?
Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy
termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?
Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi
követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő
tulajdonságokkal.
Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven
belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.
Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?
Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben
gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell
bizonyítania.
A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?
A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha
bizonyítani tudja, hogy:
– a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
– a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt
felismerhető vagy
– a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.
A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.
Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt
egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének
eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó
kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 • 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes
  szabályairól
 • 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról
 • 2013. évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről

Elállás joga

A Webáruház vásárlóit, mint fogyasztót megilleti a távollevők között kötött szerződésekről szóló
45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szerinti indokolás nélküli elállási jog, amelyet a termék kézhezvételét
követő 14 naptári napon belül lehet gyakorolni.
Hasonlóképpen, ha a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetén a szerződés teljesítése
megkezdődött, Ön jogosult 14 napon belül indokolás nélkül felmondani a szerződést.
Az elállási/felmondási határidő az attól a naptól számított 14 nap elteltével jár le, amelyen Ön vagy az
Ön által megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy a terméket átveszi.”;
Ha Ön elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű
nyilatkozatát köteles eljuttatni (például postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján) az
alábbi címre: Borecet Kft.3916. Bodrogkeresztúr, Iskola köz 11.
Ebből a célból felhasználhatja a mellékelt elállási/felmondási nyilatkozat-mintát is.
Ön határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi
elállási/felmondási nyilatkozatát.

 

Az elállás/felmondás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb az Ön elállási nyilatkozatának
kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük az Ön által teljesített valamennyi
ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási költséget is (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek
amiatt merültek fel, hogy Ön az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő
fuvarozási módot választott.) A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal
egyező fizetési módot alkalmazunk, kivéve, ha Ön más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a
hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Önt semmilyen többletköltség nem
terheli. A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy Ön nem
igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.”
Ön köteles számunkra a terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási
nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni vagy átadni. A határidő betartottnak
minősül, ha a 14 napos határidő letelte előtt elküldi a terméket.

2. melléklet a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelethez

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza)
Címzett:  *
Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat
az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés
tekintetében:  *
Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:  *
A fogyasztó(k) neve:
A fogyasztó(k) címe:
A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)
Kelt

Panaszkezelés

Amennyiben a termékekkel, illetőleg az eladói szolgáltatással összefüggésben a Vevőnek panasza
merül fel, úgy azt a www.borecet.hu honlapon, a Kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek
valamelyikére, illetőleg az Eladó székhelyére is megküldheti. Az Eladó a panaszokat beérkezésük
sorrendjében, legkésőbb 30 (harminc) napon belül vizsgálja ki, és értesíti a Vevőt a vizsgálat
eredményéről. Eladószóbeli panasz esetén az arról felvett jegyzőkönyvet és az arra adott érdemi
választ írásban közli és küldi meg Vevőnek. A panasz elutasítása esetén a Vevő a lakóhelye szerinti
járási hivatalhoz fordulhat.

A lakóhelye szerinti járási hivatal elérhetőségét itt találja:
http://jarasinfo.gov.hu  (Az illetékességet a fogyasztóvédelmi hatóság kijelöléséről szóló 387/2016
(XII.02. Korm. rendelet 2/A§-a határozza meg.)

Ezenkívül a termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok
alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vita esetén eljárást
kezdeményezhet a lakóhelye szerint illetékes megyei békéltető testületnél. A békéltető eljárásában a
Webáruház üzemeltetője a vonatkozó jogszabály alapján köteles részt venni és együttműködni. A
testületek listáját megtalálhatják a www.bekeltetes.hu oldalon.
A vállalkozás székhelye szerinti békéltető testület:

Cím: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.
Ideiglenes székhely: 3525 Miskolc, Vologda u. 3.
Telefon: 06-46-501-091, 501-870
Fax: 06-46-501-099
E-mail: bekeltetes@bokik.hu
www.bekeltetes.borsodmegye.hu

 

Online vitarendezés

A fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv
módosításáról (fogyasztói online vitarendezési irányelv) szóló, 2013. évi május 21.-i 524/2013/EU
európai parlamenti és tanácsi rendelet (a továbbiakban: rendelet) alapján az Európai Bizottság
létrehozott egy online vitarendezési platformot, amely 2016. február 15-től vehető igénybe az online
adásvételi vagy szolgáltatási szerződést kötők között fogyasztói jogvita esetén mind a fogyasztók,
mind a kereskedők számára.
A rendelet hatálya közvetlenül kiterjed az Unióban letelepedett, Magyarországon székhellyel
rendelkező online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekben érintett kereskedőre, amennyiben
közte és a fogyasztó között létrejött online adásvételi vagy szolgáltatási szerződéssel kapcsolatban
fogyasztói jogvita merül fel.
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&Ing=HU

Ahhoz, hogy az online vitarendezési platformot használni tudja, előzőleg regisztrálnia kell az Európai
Bizottság rendszerében. Az online vitarendezési platformot az Európai Bizottság rendszerében való
regisztrációt követően az alábbi link segítségével érheti el: http://ec.europa.eu/odr
Az oldal betöltését követően válassza ki a kívánt nyelvet, jelentkezzen be és kövesse az oldal
utasításait. Amennyiben a határon átívelő online vitarendezéssel kapcsolatosan további kérdése
merülne fel, a Budapesti Békéltető Testület tud részletes felvilágosítást adni Önnek.

Adatkezelés

A webáruház használata során az Borecet Kft. részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben, amennyiben az az Borecet Kft. alvállalkozója. (Pl: Futárszolgáltat, a megrendelés kézbesítéséhez).

A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb).
Ezen adatokat a Borecet Kft. kizárólag jogilag hitelesen indokolt és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

Elfogadom, hogy a(z) Borecet Kft 3916 Bodrogkeresztúr, Iskola köz 11. által a(z) www.borecet.hu weboldal, felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerüljenek a PayU Hungary Kft. (1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.), mint adatkezelő részére. A továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, ország, telefonszám, e-mail cím.
Az adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring.
A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.

A megrendelés folyamán rögzített adatokat a Borecet Kft. megrendelés teljesítéséhez használja fel. Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán magadott adatokkal rögzítésre és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat a Borecet Kft. bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén.

Elfogadom, hogy a Borecet Kft (3916 Bodrogkeresztúr, Iskola köz 11.) által a www.borecet.hu weboldal felhasználói adatbázisában tárolt nevemet és e-mail címemet marketing céljaira, illetve termékeikkel kapcsolatos információk és ajánlatok küldésére felhasználhatja.

Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@borecet.hu email címen.

A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Borecet Kft. általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.