Áprilisi vitaminbomba

Tokaji Epres-rebarbarás BalzsamecetVettünk egy kis epret, majd gondoltunk egy merészet és kipróbáltuk, hogyan “muzsikál” rebarbarával. Jelentjük, a kísérlet jól sikerült, az eredményt pedig bárki megkóstolhatja és élvezheti jótékony hatásait.

A Tokaji Borecet Manufaktúra legújabb balzsamecete egy első hallásra igencsak furcsa házasítás eredménye. Közelebbről megnézve és megízlelve azonban, a hazánkban kevéssé ismert és használt rebarbara és a jóval közkedveltebb eper egy nagyon kellemes elegyet alkot.

A kora tavasszal megjelenő, kissé fanyar ízű zöldség és az édes gyümölcs remekül kiegészítik egymást, a belőlük létrejövőizgalmas ecet pedig számos pozitív egészségügyi hatásttartogat szervezetünk számára. Elég, ha megemlítjük, hogy a rebarbara tartalmazza mindazokat a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre így tavasszal nagy szükségünk van: gazdag A-, B-, és C-vitaminban, valamint kiemelkedő a kalcium-, a magnézium- és a vastartalma is. Ne feledkezzünk meg az eperről sem, hiszen figyelemreméltóan magas C-vitamin, magnézium éskálium tartalma miatt sokak étrendjében az egyik legfontosabb gyümölcsként szerepel.

Ezeknek köszönhetően legújabb, epres-rebarbarás balzsamecetünk bátran fogyasztható vér-, és vesetisztítóként, de segít az emésztési zavarok leküzdésében is. Gyulladáscsökkentőként és fájdalomcsillapítóként is alkalmazható, migrénes panaszokra is kifejezetten ajánlott.

Rendkívül alacsony savtartalma miatt nyugodt szívvel fogyaszthatják azok is, akik nem nagy hívei az eceteknek. Ajánlott lekvárok, kompótok elkészítéséhez, csalódásra egyik esetben sem lesz ok, hiszen a gyümölcsös finomságok garantáltan új ízzel fognak gazdagodni. Süthetünk vele akár pitét, valamint tortát is, az eredmény mindenképpen magáért beszél majd.

Új termékünket bátran kínáljuk tehát mindenkinek, aki egy élettel teli és finom ecettel szeretné gazdagítani étrendjét, illetve igazi ínyencségekkel szeretné szeretteit megörvendeztetni.

Amennyiben felkeltette az érdeklődését a Tokaji Epres-rebarbarás Balzsamecet, megtekintheti aWebshopban is!

Vélemény, hozzászólás?