Baconszalonnában sült tokaji balzsamecetes csirkemáj

Baconszalonnában sült tokaji balzsamecetes csirkemáj

Hozzávalók:Baconszalonnában sült tokaji balzsamecetes csirkemáj

40 dkg baconszalonna
50 dkg csirkemáj szív nélkül
Tokaji Málnás Balzsamecet
1 teáskanál majoranna
2 gerezd fokhagyma
Őzgerincforma a sütéshez

Elkészítés:

A baconszeletekkel kibéleljük a formát, úgy, hogy a széleit később rá tudjuk hajtani a „töltelékre”. A megmosott májakat ráhelyezzük a baconre, megszórjuk majorannával, a szeletekre vágott fokhagymával és meglocsoljuk a málnás balzsamecettel. Sózni nem kell, mert egyrészt a bacon elegendő sós ízt ad a májnak, másrészt a máj nem puhul meg, ha főzés/sütés előtt sózzuk. Ráhajtjuk a baconszeleteket és az egészet előmelegített sütőben megsütjük 220°C-on.

Köszönjük a receptet az Ízek blogja szerzőjének!

 

www.izekblogja.blog.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük