Bárdos Sarolta lett az év borásza Tokaj-Hegyalján

bardos_sarolta1339401030Bárdos Sarolta, a Tokaj Nobilis Szőlőbirtok tulajdonosa és vezetője lett az év borásza a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidéken – tájékoztatott Marcinkó Ferenc, a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa elnöke vasárnap.

Bárdos Sarolta a XVII. Tokaji Borvidéki Borverseny záró rendezvényén, szombatról vasárnapra virradóra kapta meg a rangos titulust.

Marcinkó Ferenc elmondta: az egyes hegyközségek     választmányának joga a jelöltállítás, ezt követően 88  szakember szavazata dönt arról, ki legyen az év borásza a történelmi borvidéken.

Az év borászának egyebek mellett egy éven át kötelezően részt kell vennie a tokaji borbíráló bizottság munkájában. E testület feladata, hogy minősítse a bort, és döntését senkinek nincs joga felülbírálni. Ez, és a borminősítő intézet értékelése dönti el, hogy a bor forgalomba kerülhet, vagy sem.

Az idén egy kis családi birtok, a Tokaj Nobilis tulajdonos-vezetője, Bárdos Sarolta kapta a címet, aki 1997-ben végezte el a Kertészeti Egyetemet, és aki korábban a Dégenfeld, majd pedig a Béres Szőlőbirtok főborásza volt. Mint elmondta: presztízst jelent a tokaji borvidéken az év borászának lenni, akit megválasztanak, az büszkén viseli a titulust, mert a szakmától kapta az elismerést.

A Tokaji Borecet Manufaktúra számára külön öröm ez a kitüntetés, hiszen boreceteink nagy része Bárdos Sarolta legjobb boraiból készülnek – ezúton gratulálunk az év borásza címhez!

forrás: MTI

Vélemény, hozzászólás?