Hozzávalók (2 személyre):Bazsalikomos borecetben pácolt karaj saláta ágyon

4 szelet csont nélküli karaj

A páchoz:
2 tk koriandermag
1tk római kömény
2 tk mustármag
2 tk cayanne bors
2 ek olívaolaj
2 tk őszibarackos-jázminos balzsamecet
durva szemű só
A salátához: 200 gramm salátakeverék, 1 db piros kaliforniai paprika, 1 szál póréhagyma

A dresszinghez: 3 ek olívaolaj, 3 tk őszibarackos-jázminos balzsamecet, 2 tk római kömény durvára törve, 10 levél bazsalikom, só, bors

Elkészítés:

A karaj szeleteket bepácolom, ehhez az olajat, az ecetet összekeverem, majd mozsárban összetöröm a koriander magot, mustármagot, római köményt, majd ezt is az olajos ecethez keverem, beleszórom a cayanne borsot, majd a sót és alaposan bekenem vele a húst,
minimum 2 órára hűtőbe teszem, vagy egy éjszakára, akkor viszont a sót ne tegyük bele a pácba, majd csak sütés előtt szórjuk meg. Ilyenkor ugyanis a húsból értékes anyagok távoznak, levet enged és gyorsan kiszárad!
Amikor készen vagyok, 160 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt szép barnára sütöm.
Míg sül elkészítem a salátát: a paprikát felkockázom, a hagymát felkarikázom és a saláta keverékkel összekeverem,
majd összedobom a dresszinget is. Az olajat az ecettel összekeverem hozzáadom a köményt, frissen őrölt fekete borsot, sót, a durvára vágott bazsalikom leveleket, így az ecet bazsalikomos íz még intenzívebb lesz,
majd az egészet a zöldségekre öntöm, alaposan összekeverem és már ehetem is!
Gyors, egyszerű, különleges!

Köszönjük a receptet Főzni Akarok-nak:

http://fozniakarok.blogspot.com/2011/04/uszunk-tokaji-borecetben.html