Magyarországon egyedülálló módon minőségi tokaji borból készítünk borecetet

Borecetünk Tokaj szívében fogant, a kézzel szüretelt és a válogatott szőlőfürtök, majd a belőlük készülő kiváló tokaji borok gyermekeként. Tokaj-Hegyalja kedvelt településén, Bodrogkeresztúron jött világra, ahol a gondos odafigyelés, a korszerű technológia, a hagyományok tisztelete, a tölgyfahordós érlelés, valamint a türelem és a megbecsülés keltette életre ezt a kivételes nedűt.

Tokaji Borecet Manufaktúra

100% természetes úton, biológiai erjesztéssel készül

Termékeink a borok esetében ismert biológiai erjesztéssel készülnek, megőrizve az eredeti borok jellegzetességeit. Eceteinkbe a borok átörökítik az egészségre jótékony hatású elemeket, csakúgy a finom aromákat és ízeket.

Ecetbaktérium

Hozzáadott adalékanyagok nélkül készítjük

Boreceteinkben nem található semmilyen hozzáadott anyag, ezek kizárólag a természetes úton, a borokból származó és az ecetsav-baktériumok által közvetített összetevőket tartalmazzák. Valódi alkímia: a borban eredetileg jelenlevő alkohol alakul át ecetsavvá, már pár cseppnek is intenzív karaktert kölcsönözve, mely erős, ugyanakkor játékos formába önti borunk örökségét.

Tölgyfahordóban érlelve visszaadjuk az alkímia során megbolygatott anyag nyugalmát.

Hordó

Miután elértük a teljes harmóniát, termékünket felöltöztetjük ezzel a kedves kis üveggel, melyek igen praktikusan egymásra helyezhetőek s kivételes tartalmuk mellett konyhánk díszei is egyben.

Fogyasszák bizalommal, kísérletezzenek vele bátran, ízesítsék ételeiket, színesítsék receptjeiket, kívánjuk, hogy minden csöppje élmény legyen!

 

Miért érdemes rendszeresen borecetet fogyasztani?

Miért érdemes rendszeresen borecetet fogyasztani?A bor alkoholtartalma egy speciális erjesztési eljárással savvá alakul, így lesz belőle borecet. A borecet rendelkezik a bor szinte minden jótékony hatásával, de természetesen nem mindegy az sem, hogy milyen alapanyagból készül.

A borecetet az ókori Görögországban is használták emésztési problémák gyógyításához. Napjainkban már tudjuk, hogy számtalan pozitív hatása van a szervezetünkre. A borecet kiváló ízesítő szív- vagy keringési rendellenességben szenvedők számára is, mivel alacsony zsírtartalmú. Azon kívül, hogy az emésztésnek is jót tesz, segít csökkenteni a vérnyomást és a koleszterinszintet is. A borecetet kifejezetten ajánlják fogyókúrázóknak, mert gátolja a keményítő emésztését. Ezzel nem csak a hízást akadályozza, hanem a plusz kilók leadásában is segít.

A borecet nem csak fogyasztva fejti ki jótékony hatását: kiválóan fertőtleníti a pattanásos bőrt, de csípések gyógyulását is elősegíti.

A borecet egy igen egészséges ízesítő, amit érdemes salátákhoz, szószokhoz használni. Keressen fel minket bizalommal, ha szeretné élvezni jótékony hatásait!