fbpx

Családbarát munkahely

„A hagyományunk a gyermekeink öröksége, számukra őrizzük.”

A Borecet Művek több hagyományt is ápol egyszerre. A Tokaj hegyaljai gyökerek és a borecet készítés ősi mesterségének újraélesztett tradíciói mellett, a család és kincset érő örökségének értéke egyaránt jelen van mindennapjainkban.

Amit ma családunkért és gyermekeinkért teszünk, az alakítja majd a jövőnk világát, nem csak unokáink, gyermekeink, hanem még a mi életünkben is.

jatszoter

A modenai ecetdinasztiák balzsamecete a legjobb példa a Borecet Művek szemléletére. A híres balzsamecetet tíz-húsz, sőt, néha akár ötven évig is érlelték a 17. század óta dolgozó ecetkészítő-mesterek. Ennyi időre volt szükségük ugyanis, hogy a kellő sűrűséget és minőséget elérjék az akkori technológiával. A balzsamecetet tehát a készítője nem tudta értékesíteni saját életében, azt nem magának, hanem leszármazottainak készítette, féltve őrzött kincsként tárolva a régi fahordókat. Így tettek az utódok is, ezért a hagyomány még mindig életben van. Az apáról fiúra szálló tudás mellett a modenai padlásokon évtizedek óta csendben pihennek a tölgyfahordók, várva, hogy egy napon valaki a családból felnőjön hozzájuk.

Számunkra gyermekeink a legfontosabbak, de arról sem feledkezünk meg, hogy ők azok akik egy napon tovább gondozhatják hagyományainkat, őrizhetik közös értékeinket.

Cégünknél több munkatársunk is család és gyermekek mellett dolgozik. Az ő helyzetükre gondolva alakítottuk családbaráttá a Borecet Műveket. Bárkivel, bármikor megtörténhet, hogy egyszerre kell megfelelnie a család, a gyermekek és a munka kihívásainak. Számukra és gyermekeik számára a munkahely mellett a kertben saját játszótér, az irodák között pedig játékokkal teli gyerekszoba szerez élménydús pillanatokat kicsiknek és nagyobbaknak. Nyáron tábort is szervezünk ahol színes programokkal várjuk a jelentkező gyerekeket, mindezt a hegyaljai friss levegőn, sok sok szeretettel és türelemmel. Vannak kézműves foglalkozások, közös éneklések és kedvelt időtöltés a gazdaságban tett kellemes séta is. Az ittlét során leszüretelt gyümölcsök elfogyasztása után, mosolygó arcok, csillogó szemek tesznek elégedetté minket. A boldog gyermekek, lelkesen dolgozó szülei pedig emlékeztetnek minket a boreceten túl mutató tradícióink ápolásának fontosságára.

X