Élvezze az ízek játékát!

Megérkezett az ősz, melyet egy új ecetkülönlegességgel köszöntünk. Legfrissebb kreációnk ismét egy észbontó párosítás, mely ötvözi az ősz egyik kedvelt gyümölcsének, a körtének, és az illatos gyógynövénynek, a levendulának minden áldásos hatását. Fogyasszák egészséggel!

Tokaji Körtés-levendulás BalzsamecetA hűvösebb idő beköszöntével sokan keresik a gyümölcsös üzletekben a körtét, mert egyedi ízének és formájának nehéz ellenállni. Ami miatt népszerű még, az pedig egészségmegőrző hatása, jelesül a télközeledtével számos betegséget megelőzhetünk és kúrálhatunk vele. Hatékony ellenszere az ízületi gyulladásoknak, a reumás panaszoknak, emellett segíti az emésztésünket is. Fontos, hogy a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják akár nagyobb mennyiségben is.Szervezetünket élénkíti, frissen tartja, így ajánlott akkor is, amikor nagyobb szellemi igénybevételnek vagyunk kitéve.
Minek köszönhető ez?
A körte dúskál ásványi anyagokban, többek között kalciumot, magnéziumot, káliumot, cinket és jódot is tartalmaz. A vitaminok közül pedig az A, -B és C-vitaminok is megtalálhatók benne. C-vitamin tartalma ráadásul az egész napi szükségletünket fedezi. Hála nekik, a körte segít a depresszió leküzdésében is.

A páros másik tagja, a levendula semmivel sincs lemaradva a körte mögött, ha a szervezetünket jótékonyan érintő tulajdonságait vizsgáljuk.  Mint az egyik legváltozatosabban használt gyógynövény, szintúgyjavítja az életfolyamatokat, csillapítja a fejfájást és a depressziót is segít elűzni. Erős, aromás illata miatt a meghűlés enyhítésében kiváló szer, ami az immunrendszert is erősíti. Remek ízű tea is készíthető belőle, amit gyakran alkalmaznak nyugtatóként. Kozmetikumok alapanyagaként is ismert, sokan kiemelik bőrnyugtató hatását.

A körtéből és a levendulából tehát mind ízében, mind pedig hatásaiban egy kiváló, alacsony savtartalmú balzsamecet jött létre. Kísérletező kedvű konyhaművészek konyhájából kihagyhatatlan, mert legyen szó egy könnyű desszertről, egy zamatos kompótról, esetleg egy finom lekvárról, a Tokaji Körtés-levendulás Balzsamecet mindig alkalmat nyújt, hogy családját fantasztikus ízekkel kápráztassa el.

Amennyiben szeretné jobban megismerni balzsamecet családunk legújabb tagját, tekintse meg a webshopban!

Vélemény, hozzászólás?