Hozzávalók:Eper-spárga-rebarbara

500 g fehér spárga
egy ek vaj
2 ek nádcukor
5-6 szál rebarbara
200 g eper
1 tk rózsabors
2 ek Tokaji epres-rebarbarás balzsamecet
frissen őrölt bors

A vajat egy serpenyőben megolvasztottam majd a spárgadarabokat rádobtam. Megszórtam a cukorral és néhány percig pároltam, majd addig pirítottam, míg kicsi színt kapott. Ekkor dobtam rá a rebarbarát, ezzel is néhány percig sütöttem – vigyázva, mert a rebarbara hajlamos néhány másodperc alatt túl puhára főni. A kicsit megtört rózsaborssal megszórtam, az ecettel meglocsoltam, s a félbevágott epreket már csak az utolsó percben dobtam rá.

 

Köszönjük a receptet  Sajtkukac-nak:

http://www.sajtkukac.hu/?p=4670