Hozzávalók (2 kisadaghoz):Fehércsoki-krém eperrel

100 ml tejszín
75 g fehércsoki
5 dkg eper
1 ek porcukor
1 ek Tokaji epres-rebarbarás balzsamecet

A tejszín kb harmadát kis lábasba öntjük és alacsony lángon melegíteni kezdjük, majd ha már meleg, beletördeljük a csokit és megolvasztjuk. Folyamatosan kevergetjük, ha kész, lehúzzuk a tűzről és ha még van benne pár csomó, azt elegyengetjük. Félretesszük hűlni.

Egy kis serpenyőbe tesszük a porcukrot, alacsony lángon elkezdjük melegíteni, majd amikor már karamellizálódik a cukor, hozzáöntjük a Tokaji epres-rebarbarás balzsamecetet. Nem ijedünk meg, sisteregni fog, dehát ilyen ez a kémia. Beletesszük az epercikkeket és jól megforgatjuk benne, majd kb. 2 perc múlva lehúzzuk a tűzhelyről és ezt is hűlni hagyjuk.
3. Ha minden kihűlt, akkor a maradék tejszínt felverjük, a fehércsokis krémhez keverjük, majd előveszünk két kis poharat, az aljára pár cikk karamellizált-balzsamecetes epret teszünk, ráöntjük a krémet, hűtőbe tesszük, majd ha kicsit megdermedt, kivesszük és a tetejére is rakunk pár epret közvetlenül tálalás előtt.

 

Köszönjük a receptet Csakapuffin-nak:

http://www.csakapuffin.hu/2011/05/fehercsoki-krem-eperrel.html