Hozzávalók:
4 szelet fogas
olívaolaj
8 zöldspárga
3 evőkanál darált, pirított mogyoró
4 újhagyma
1 evőkanál vaj
a szószhoz:
60 g vaj
2 tojássárgája
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál tokaji furmint borecet
só, bors
A halat sózzuk, majd olívaolajon süssük a halat 2-3 percig a bőrös oldalán, majd egy percig a húsa oldalán. Olvasszuk fel az 1 ek vajat és pároljuk meg rajta a spárgát és az újhagyma fehér részét 8-10 perc alatt. Forgassuk meg a spárgák szárát pirított mogyoróban. A szószhoz olvasszuk fel a vajat és hagyjuk főni, de ne hagyjuk megbarnulni. Eközben keverjük össze a tojássárgájákat a mustárral és az ecettel, majd vékony sugárban csorgassuk hozzá a forró vajat, közben folyamatosan keverjük. Ízesítsük sóval, borssal. Tálaljuk sült burgonya kockákkal és szórjuk meg az újhagyma zöldjével.
Köszönjük a receptet a Mandulasaroknak!