Hozzávalók:Húsvéti salátafészek

250 g mini mozarella
250 g koktélparadicsom
200 g zöld olívabogyó
150 g rukkola
zöldfűszeres só, frissen őrölt fekete bors
1 evőkanál extra szűz olíva olaj
3 evőkanál Tokaji Epres-rebarbarás balzsamecet

A húsvéti sonkát töltött tojással és gorgonzolatortával még én sem akarom saláta nélkül megúszni, de mindenképpen olyat készítek, ami illik az ünnep arculatához. Tojásfestés helyett ezt a “golyós” caprese salátát találtam ki: mini mozarella, koktélparadicsom és méretarányos zöld olívabogyó, rukkola ágyon. Egy új alapanyagot is kipróbáltam, és teljes elégedettséggel állíthatom: kincset találtam – ez pedig a Tokaji Borecet Manufaktúra epres-rebarbarás balzsamecete. Tokaji aszúból készül, ami a bor frissessége mellett tökéletesen hozza az ízét és illatát. A saláta pedig nemcsak szemetgyönyörködtető, rendkívül finom is!

A paradicsomot és a rukkolát megmossuk, lecsöpögtetjük. Az olívát és az olajbogyót leöblítjük, és szintén lecsöpögtetjük. A paradicsomot, a mozarellát és az olajbogyót a fűszerekből, az olajból és ecetből álló keverékbe forgatjuk, majd a tálra rendezett rukkolára halmozzuk.

 

Köszönjük a receptet Gineura és Léna:

http://ketcicakonyhaja.blog.hu/2011/04/21/husveti_salatafeszek