Ízbomba robban

Amikor az embereket az ecetekről kérdezik, döntő többségüknek az almaecetek ugranak be elsőként. Ez persze nem véletlen, mivel ezeknek a legismertebbek az életünkre, szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásai. Épp ezért döntöttünk úgy, hogy egy újabb izgalmas almafajtából, a csupa vitamin gránátalmából készítjük legújabb balzsamecetet.

Gránátalmás balzsamecetünk több szempontból is kiváló. Azon túl, hogy ízlelőbimbóinkat hihetetlen módon kényezteti, sokoldalúan használható a konyhában is. Emellett gyógyászati hatása iselvitathatatlan. A gránátalma önmagában véve egyenlő a színtiszta egészséggel, de még inkább igaz ez, ha hozzátesszük, hogy balzsamecetünket Jonathan almából készült almaecettel tettük még dúsabbá. Ennek köszönhetően igazi íz –és egészségbomba született.

A kínai és az ajurvédikus gyógyászatban ezt a gyümölcsöt már évezredek óta használják, sőt az előzetes laboratóriumi kutatások és a klinikai vizsgálatok is igazolták a gránátalma számos pozitív hatását.

Tokaji Gránátalmás BalzsamecetKutatások arra az eredményre jutottak, hogy a gránátalma fogyasztásával hatékonyan csökkenthetők a szívbetegségekkialakulásáért felelős kockázati tényezők, valamint az LDLkoleszterinszint, a sejtek oxidációja és a szabadgyökök kialakulása.

Egy másik vizsgálat kimutatta azt is, hogy a betegek vérnyomásacsökkent azáltal, hogy a gránátalma meggátolja az angiotenzin-konvertáló enzim működését. A gyümölcs fogyasztása ezen kívülakadályozza a vírusos fertőzések kialakulását, valamint antibakteriális hatást is kifejt.

A gránátalma jó forrása a C-, valamint K-vitaminnak. A C-vitaminnak köszönhetően a gránátalma segíti az immunrendszer működését, gyorsítja a sebgyógyulást, hozzájárul az egészséges fogínyhez, a normális kollagén és elasztin termelődéshez. A C-vitamin fokozza a vas felszívódását is. A K-vitamin fontos az erős és egészséges csontok fenntartásához, valamint a megfelelő véralvadáshoz is.

A gránátalma magja gazdag különböző fitokemikáliákban, amiknek bizonyítottan erős rákmegelőző hatásaik is vannak. Ezek olyan erős antioxidánsok, hogy javíthatják az egészséges sejtek túlélését, valamit a rákos sejtek halálát is képesek előidézni, ezen felül megakadályozzák a tumorok növekedését és átterjedését. Ezen felül gyulladáscsökkentő, antivirális és antimikrobiális tulajdonságokkal rendelkeznek.

A gránátalma metabolitjainak köszönhetően javítja a prosztata, a vastagbélés a bélszöveteit, hatékonynak bizonyult a következő betegségekkel szemben: prosztatarák, prosztata megnagyobbodás, cukorbetegség, lymphoma, rhinovírusfertőzés, nátha, oxidatívstressz, atherosclerosis, koszorúér betegségek, agysérülés, vesebetegségek.

Áttérve a konyhai felhasználására, a gránátalmás balzsamecet nélkülözhetetlen összetevője lesz az ősszel és a tél közeledtével igencsak értékes salátáknak. Ráadásul a sütemények piskótájába téve egy plusz, karakteres ízt adhatunk a desszerteknek is.

Amennyiben szeretné jobban megismerni balzsamecet családunk legújabb tagját, tekintse meg a webshopban!

Vélemény, hozzászólás?