Hozzávalók:Kakukkfüves borecetben eltett fokhagyma

3 csomag zsenge fokhagyma
3 dl víz
2 ek méz
1/2 tk. só
1/2 dl kakukkfüves borecet
3-4 szál kakukkfű

A fokhagyma gyökerét vágjuk le, a külső héját szedjük le, ha szükséges. A szár 1/3-át vágjuk le, majd a 2/3-ad részt pedig félbe és tegyük bele egy kis lábosba.  (Ha nagyon zsenge, akkor ne dobjuk ki a szár leeső részét, hanem rágcsáljuk el szendvicshez. Nagyon finom, édeskés az íze.)
A vízben keverjük el a többi hozzávalót és öntsük fel vele a fokhagymát, tegyük bele a kakukkfüvet, majd főzzük puhára.
Miután kihűlt a főzőlevében, tisztára mosott üvegbe tegyük át és öntsük fel a levével. Néhány napig eláll a hűtőben.
Szendvicsekhez, grillezett ételekhez kiváló.
A fenti hozzávalók mennyisége csak irányadó, mindenki saját ízlése szerint adagolja az ízesítő anyagokat.

 

Köszönjük a receptet Narancslekvár:

http://narancslekvar.blogspot.com/2011/05/kakukkfuves-borecetben-eltett-fokhagyma.html