Hozzávalók:
4 szelet csont nélküli karaj
4 evőkanál vaj
4 evőkanál napraforgóolaj
4 gerezd fokhagyma
4 babérlevél
kakukkfű
húsleves
2 evőkanál Tokaji Kakukkfüves Borecet
víz
liszt
só, bors
4 szelet csont nélküli sertéskarajt sózunk, borsozunk és lisztbe mártunk. Egy serpenyőben, amelybe mind a négy szelet hús elfér, felmelegítünk 4 evőkanál napraforgóolajat 2 evőkanál vajjal. A húsok mindkét oldalát megsütjük kb. 8-10 perc alatt. A húsok közé 4 gerezd fokhagymát teszünk, és minden hússzeletre egy babérlevelet. Megszórjuk kakukkfűvel. Aláöntünk egy kevés húslevest, és fedő alatt puhára pároljuk. Kiszedjük a hússzeleteket egy tányérra, és lefedjük alufóliával. A szaftba 2 evőkanál kakukkfüves borecetet öntünk, és alaposan kiforraljuk. Felöntjük fél csésze húslevessel és fél csésze vízzel, és beforraljuk egy kicsit. Miután levesszük a tűzről, teszünk bele egy darab vajat, hogy a mártás szép fényes legyen, és öntsük a húsra úgy, hogy minden szeletre jusson egy gerezd fokhagyma is.
Köszönjük a receptet Ecet és olaj-nak:
http://ecet-es-olaj.freeblog.hu/archives/2011/04/28/Kakukkfuves_borecetes/