Hozzávalók:Kapribogyós tonhalkrém tárkonyos borecettel

2 tojás sárgája
kb. 2,5 dl nem túl karakteres ízű extraszűz olívaolaj
1 tk. cukor
fél citrom leve
1 tk. mustár
1 kk. só
200 g natúr vagy olajos tonhalkonzerv (lecsöpögtetve)
2 ek. Tokaji Tárkonyos Borecet
1 ek. kapribogyó
néhány levél friss tárkony

Majonézt készítünk: A tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a sóval, a mustárral, majd vékony sugárban, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük az olajat, végül a citromlevet. (Botmixerrel egy perc.)
A majonézhez adjuk a villával áttört tonhalkonzervet, az apróra vágott tárkonyleveleket, a tokaji borecetet és a kapribogyót, jól kikeverjük és spárga mellé szobahőmérsékleten, pirítósra hidegen, salátával retro szendvicsbe, vagy csak úgy magában – suttyomban, bulikra és hétköznap is, reggelire, vacsorára, sörrel vagy borral, de édes szénsavas ásványvízzel is…fogyasztjuk.
Köszönet a receptért Tavolainpiazza-nak!