Ecet a sütimben?

Elkezdtük felfedezni az ecetek újabb és újabb felhasználási módjait. Imádjuk a salátákat, a finomra pácolt húsikat, a savanyú leveseket… na de ecet a sütimben??

Sok évvel ezelőtt küldtünk gasztro-bloggereknek eceteket, hogy készítsenek belőle mindenféle finomságokat, majd a nyertes receptekből összeállítottuk a borecetes receptkönyvünket. Meglepetésünkre – és nagy örömünkre! – nagyon sok süteményes recept érkezett!

Nincs is annál izgalmasabb, ahogy az ecet kibontakozik az édességek birodalmában!

Új arcát megmutatva igazi csodákra képes egy fűszeres borecet vagy egy gyümölcsös balzsamecet!

Hoztunk példákat, hogyan tedd próbára az eceteket a desszertek készítésénél, de várjuk a további ötleteket, tippeket, tapasztalatokat!

  • Tegyünk egy evőkanál balzsamecetet a sütemény tésztájába, és nemcsak finomabb lesz, de lazítja a tészta szerkezetét, így a kész sütemény még omlósabb lesz. Mi például a brownie készítését már el sem tudjuk képzelni balzsamecet nélkül.
  • Nagyon hasznos a tojáshab készítésénél, miután elkezdjük felverni a fehérjét, adjunk hozzá egy kanálnyi ecetet, majd folytassuk a keverést. Így masszív, kemény habot kapunk.
  • Ha öntetet, krémet vagy tölteléket készítünk, fűszerként egy kiskanálnyi ecettel finoman kihangsúlyozzuk az ízeket. Csokoládékrémben kötelező! (mi a csokihoz többnyire aszús balzsamecetet használunk, de a körte-levendulás is remek választás)
  • Ha fagylaltot készítesz – vagy szedsz ki a fagyóból – pöttyints rá egy csepp balzsamecetet.
  • Ha gyümölcssalátát készítesz, pöttyints rá több csepp balzsamecetet.

 

Bármelyik gyümölcsös ízt választod, nem fogsz csalódni.

Desszert ecetek

Tetszett a cikk?

Oszd meg Facebookon
Küldd el emailben

Írd meg véleményed!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük