Elkezdtük felfedezni az ecetek újabb és újabb felhasználási módjait. Imádjuk a salátákat, a finomra pácolt húsikat, a savanyú leveseket… na de ecet a sütimben??
Sok évvel ezelőtt küldtünk gasztro-bloggereknek eceteket, hogy készítsenek belőle mindenféle finomságokat, majd a nyertes receptekből összeállítottuk a borecetes receptkönyvünket. Meglepetésünkre – és nagy örömünkre! – nagyon sok süteményes recept érkezett!
Nincs is annál izgalmasabb, ahogy az ecet kibontakozik az édességek birodalmában!
Új arcát megmutatva igazi csodákra képes egy fűszeres borecet vagy egy gyümölcsös balzsamecet!
Hoztunk példákat, hogyan tedd próbára az eceteket a desszertek készítésénél, de várjuk a további ötleteket, tippeket, tapasztalatokat!
- Tegyünk egy evőkanál balzsamecetet a sütemény tésztájába, és nemcsak finomabb lesz, de lazítja a tészta szerkezetét, így a kész sütemény még omlósabb lesz. Mi például a brownie készítését már el sem tudjuk képzelni balzsamecet nélkül.
- Nagyon hasznos a tojáshab készítésénél, miután elkezdjük felverni a fehérjét, adjunk hozzá egy kanálnyi ecetet, majd folytassuk a keverést. Így masszív, kemény habot kapunk.
- Ha öntetet, krémet vagy tölteléket készítünk, fűszerként egy kiskanálnyi ecettel finoman kihangsúlyozzuk az ízeket. Csokoládékrémben kötelező! (mi a csokihoz többnyire aszús balzsamecetet használunk, de a körte-levendulás is remek választás)
- Ha fagylaltot készítesz – vagy szedsz ki a fagyóból – pöttyints rá egy csepp balzsamecetet.
- Ha gyümölcssalátát készítesz, pöttyints rá több csepp balzsamecetet.
Bármelyik gyümölcsös ízt választod, nem fogsz csalódni.
Desszert ecetek
-
Alma-fahéj Balzsamecet 250ml
2990 Ft Tovább -
AKCIÓ
15%Málna Balzsamecet 250ml
5 out of 53890 Ft3299 Ft Kosárba teszem -
Acetum Aurum Aszú Balzsamecet 250ml
5 out of 54820 Ft Kosárba teszem -
Csipkebogyó Balzsamecet 250ml
5 out of 53620 Ft Kosárba teszem -
Körte-levendula Balzsamecet 250ml
3290 Ft Kosárba teszem -
Meggy-menta balzsamecet 250ml
3190 Ft Kosárba teszem