Mustáros-tejszínes házinyúl

Mustáros-tejszínes házinyúl

Hozzávalók:Mustáros-tejszínes házinyúl

1 db 1,5 kg-os házinyúl
1 gerezd fokhagyma
2 salottahagyma
vaj
3 dl száraz fehérbor
0,5 dl Tokaji Kakukkfüves Borecet
1 babérlevél
3 púpos evőkanál mustár
1,5 dl tejszín
só, bors
nagy csokor kakukkfű

Páclevet készítünk: összekeverjük az ecetet, a fehérbort, a félbevágott fokhagymát, a babérlevelet, néhány friss kakukkfűágat, és egy kevés frissen őrölt feketeborsot. A nyulat feldaraboljuk, besózzuk, leöntjük a páclével, lefedjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a pácléből, és alaposan lecsöpögtetjük.
Egy serpenyőben vajat hevítünk, a húsdarabok minden oldalát megpirítjuk rajta. Közben egy másik serpenyőben újabb adag vajat hevítünk, megpároljuk rajta a vékony csíkokra vágott hagymát, hozzáadjuk a megpirított húst és egy kis csokor friss kakukkfüvet. Az egészet felöntjük a páclével, megvárjuk míg felforr, ekkor hozzáadjuk a mustárt majd a tejszínt, és nagyon alacsony lángon a az egészet készre pároljuk. (Öntöttvas lábasban az igazi!)
A hús alatt lévő levet botmixerrel simára turmixoljuk, átszűrjük, és egy teáskanálnyi vajjal újra felforraljuk, így szép sima, fényes mártást kapunk.
Párolt sárgarépával, spenóttal, krumplival, könnyű krumplipürével tálaljuk (És aki bírja még, – én spec. nagy kakukkfű rajongó vagyok- megszórhatja még egy kevés friss kakukkfűvel is.)

Köszönjük a receptet Gabának!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük