[et_pb_section bb_built=”1″ admin_label=”Section” fullwidth=”off” specialty=”off” transparent_background=”on” background_color=”rgba(255,255,255,0)” inner_shadow=”on” parallax=”on” parallax_method=”off” custom_css_main_element=”border-top: 1px solid #D7DCE1;||” background_image=”https://borecet.hu/wp-content/uploads/2016/06/hordo.jpg” custom_padding_tablet=”50px|0|50px|0″ custom_padding_last_edited=”on|desktop” _builder_version=”3.0.89″][et_pb_row admin_label=”Row” use_custom_gutter=”on” custom_padding=”|20px||20px” parallax_method=”off” parallax_method_1=”off” column_padding_mobile=”on” background_color=”#ffffff” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat” background_size=”initial” _builder_version=”3.0.89″ gutter_width=”4″][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.89″ background_layout=”light” custom_padding=”|0px||0px”]

 

Hordó

 

Nemesecet

 

 

 

 

A Tokaj-Hegyalján lévő adottságoknak köszönhetően született meg a Nemesecet. Alapja az ásványi anyagokban gazdag, karakteres furmint szőlő, továbbá a rendkívül magas beltartalmi értékekkel bíró aszúszemek. 

 

Ez a gyönyörű vidék – mely a világörökség része – a Bodrog és Tisza folyó mentén húzodik, kedvező éghajlattal és talaj adottságokkal. A dűlőket hosszasan éri a napsugárzás, ahol örömmel telepedik meg a Botytis cinerea penészgomba, amely a szőlőszemek aszúsodásáért felel. 

 

 

 

Az aszúsodás a szőlőszemek “nemesrothadása”. A víz elpárolog, a szőlőfürt a Botrytis nemespenésznek köszönhetően nem kap több vízutánpótlást a tőkéről. 

A szőlőszemek betöppednek, ezáltal a bogyó beltartalmi értéke koncentrált formában lesz jelen, magas cukortartalommal. Egy késő őszi tokaji túrán feltétlen kóstoljátok meg az aszúszemet, egyedi ízvilágát nehéz szavakkal leírni.

 

 

 

5 évvel ezelőtt tettük rá aszúszemes “ágyra” a Furmint borecetünket, majd hosszasan érleltük tölgyfahordóban.

Megdöbbentő, hogy a természet milyen meglepetéseket tud produkálni! Kóstoláskor az első három szó, ami eszembe jutott: tökéletesség, harmónia, elegancia. Ez a Nemesecet.

Üzenete számunkra, amit szeretnék átadni neked is: a természet egyszerűségében csodálatos! Nem agyal, nem gondolja “túl” a dolgokat, a csodák mégis megszületnek. Lassíts le, figyelj, és bízz! Vedd észre mennyi csoda vesz körül, lásd a színeket, érezd a formákat, ízlelgesd az ízeket.   

 

 

Hozzánk látogatva lehetőséget adunk rá, hogy kiszakadj a rohanó hétköznapokból. A Borecet múzeumban visszavezetünk az ősi hagyományokba, kisfilmünket nézve rácsodálkozhatsz magad is az ecetkultúra sokszínűségére.

Bemutató boltunkban pedig szagló és ízérzékelőidnek adunk teret, gondolataidat lelassítva egyszerűen csak élvezed a természet adta kincseket.

 

Látogass el hozzánk és kóstold meg büszkeségünket, a Nemesecetet közvetlenül a hordóból! Mindössze 2 hordónyi mennyisségünk van, úgy 400 liternyi. Elkezdjük lepalackozni, maximum 1500 darabot, szép üvegben, elegáns dobozban. Ajánljuk salátákhoz, sültekhez, libamájhoz, süteményekhez vagy érlelt sajtokra csepegtetve.

 

 

Március 15.től elérhető a termék!

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.89″ background_color=”#ffffff” background_color_1=”#ffffff”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”https://borecet.hu/wp-content/uploads/2018/02/Nemesecet-PAKK_doboz_cimkes-uveg-copy.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.89″ background_layout=”light”]

 

 

1 db Nemesecet, 250ml, elegáns díszdobozban.

Ár: 9.900 Ft!

[/et_pb_text][et_pb_button _builder_version=”3.0.89″ button_text=”Megrendelem” url_new_window=”off” background_layout=”light” custom_button=”on” button_icon_placement=”right” button_url=”https://borecet.hu/kosar/?fill_cart=26494″ button_border_color=”#565656″ button_text_color=”#565656″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.89″ background_color=”#ffffff” background_color_1=”#ffffff”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”https://borecet.hu/wp-content/uploads/2018/02/Nemes-ecet-Pakk_csak-doboz-segal-konyv-1.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.89″ background_layout=”light”]

 

 

1 db Nemesecet, 250ml, elegáns díszdobozban + 1 db Segal Viktor: Ízek és Formák című receptkönyve

Ár: 11.900 Ft!

[/et_pb_text][et_pb_button _builder_version=”3.0.89″ button_text=”Megrendelem” url_new_window=”off” background_layout=”light” custom_button=”on” button_icon_placement=”right” button_url=”https://borecet.hu/kosar/?fill_cart=26562″ button_border_color=”#565656″ button_text_color=”#565656″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.0.89″ background_color=”#ffffff” background_color_1=”#ffffff”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image _builder_version=”3.0.89″ src=”https://borecet.hu/wp-content/uploads/2018/02/Nemes-ecet-Pakk-40ml_cimkes_csomagolt-uveg-e1518780157384.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_text _builder_version=”3.0.89″ background_layout=”light”]

 

 

1 db Nemesecet, 40ml, díszpapírba csomagolva

Ár: 1.900 Ft!

[/et_pb_text][et_pb_button _builder_version=”3.0.89″ button_text=”Megrendelem” url_new_window=”off” background_layout=”light” custom_button=”on” button_icon_placement=”right” button_url=”https://borecet.hu/kosar/?fill_cart=26498″ button_border_color=”#565656″ button_text_color=”#565656″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]