Hozzávalók (30X20 cm-es tepsihez):Omlós meggyes Tuspp meggyes balzsamecettel

1 üveg meggy
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg puha vaj
1 bögre barna cukor
5 tojás
2 bögre liszt
2 ek Tsupp
1 tk sütőpor
porcukor a szóráshoz

A meggyet a szűrőben lecsepegtetjük, lábasba öntjük, majd a vaníliás cukorral és a Tsuppal egy kicsit felfőzzük. Közben egy tepsit kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral.
A vajat a cukorral habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzákeverjük. A lisztet a sütőporral beledolgozzuk.
A tésztát a tepsibe öntjük, elsimítjuk, és a meggyet a tetejére halmozzuk. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, majd kivesszük és hűlni hagyjuk. Meghintjük porcukorral. A meggyet nemcsak a tetejére halmozhatjuk, hanem akár a tésztánkba is belekeverhetjük.

 

Köszönet a receptért Mozzarelli-nek:

http://insalatadipolpo.blogspot.com/2011/05/omlos-meggyes-tokaji-muskotalyos.html