Hozzávalók 10 mini pavlovához:Pavlova muskotályos eperrel

3 tojásfehérje
150 g barnacukor
1 teáskanál tokaji furmint borecet
½ evőkanál kukoricakeményítő
1 csipet só
250 g eper
3 evőkanál porcukor
4 evőkanál tokaji muskotályos borecet
200 ml tejszín
2 evőkanál durvára vágott pisztácia

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és rajzoljunk 10 kört rá, majd fordítsuk meg a papírt. Verjük a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá, majd kanalanként keverjük hozzá a cukrot, és verjük addig, amíg újra kemény hab lesz. Adjuk hozzá az ecetet és a leszitált kukoricakeményítőt. A sütőpapírra rajzolt körökre kanállal halmozzuk a masszát. A sütőt állítsuk 150 fokra, és szárítsuk 40-50 percen keresztül. Az eper zöld részét vágjuk le és vágjuk cikkekre. Alacsony hőfokon olvasszuk fel a cukrot egy serpenyőben és amint karamellizálódni kezd, öntsük rá az ecetet, adjuk hozzá az epret és forgassuk össze, majd körülbelül 1-2 perc elteltével vegyük le a tűzről. Tálaljuk a kihűlt pavlovákat felvert tejszínnel és a karamellizált, muskotályos eperrel.

Köszönjük a receptet Mandulasaroknak!