fbpx

Padlizsánsaláta

Category
 1 qt padlizsán (kb. 25 dkg)
 1 gerezd fokhagyma
 1 qt kisebb chili
 só, tört színes bors
 4 qts olajban eltett aszalt paradicsom
 34 qts olajos ringli
Öntethez:
 1 csokor friss petrezselyem
 45 levél bazsalikom
 2 qts újhagyma
 2 tbsp Alma balzsamecet
 1 tbsp olíva olaj
1

A padlizsánt vágjuk 2 cm-es kockákra, és süssük őket pirosra egy serpenyőben.
Amikor már majdnem jó a padlizsán (3-4es fokozaton süssük hagyományos villanytűzhelyen, lefedve), reszeljük rá a fokhagymát, és szórjuk rá az aprított chilit.
A kész padlizsánt hűtsük ki. Az öntethez aprítsuk fel a friss zöldfűszereket, és keverjük ki az olajjal, valamint a Tokaji Almabalzsammal. Ha kell sóval, borssal ízesítsük még. Az újhagymát karikázzuk fel. Keverjünk össze minden hozzávalót. Tálaláskor ringlivel ízesíthetjük még.

Ingredients

 1 qt padlizsán (kb. 25 dkg)
 1 gerezd fokhagyma
 1 qt kisebb chili
 só, tört színes bors
 4 qts olajban eltett aszalt paradicsom
 34 qts olajos ringli
Öntethez:
 1 csokor friss petrezselyem
 45 levél bazsalikom
 2 qts újhagyma
 2 tbsp Alma balzsamecet
 1 tbsp olíva olaj

Directions

1

A padlizsánt vágjuk 2 cm-es kockákra, és süssük őket pirosra egy serpenyőben.
Amikor már majdnem jó a padlizsán (3-4es fokozaton süssük hagyományos villanytűzhelyen, lefedve), reszeljük rá a fokhagymát, és szórjuk rá az aprított chilit.
A kész padlizsánt hűtsük ki. Az öntethez aprítsuk fel a friss zöldfűszereket, és keverjük ki az olajjal, valamint a Tokaji Almabalzsammal. Ha kell sóval, borssal ízesítsük még. Az újhagymát karikázzuk fel. Keverjünk össze minden hozzávalót. Tálaláskor ringlivel ízesíthetjük még.

Padlizsánsaláta
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?