fbpx

Tárkonyos gombaleves borecettel

Category
 50 dkg csiperke gomba
 1 nagy fej vöröshagyma
 2 tbsp borecet
 1 mokkáskanál só
 1 késhegyni őrölt feketebors
 23 szem zöldbors
 1 csipet tárkony
 1 kis doboz tejföl
 1 tbsp liszt (habaráshoz)
 1 tbsp olaj a hagyma dinszteléséhez
1

Az apóra vágott hagymát forró olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, sózzuk-borsozzuk, fedő alatt pároljuk. Ha már levet eresztett a gomba, akkor engedjük fel kb. fél liter ételízesítős vízzel (vagy a levesalappal).
Forrás után habarjuk be; ehhez a tejfölt keverjük össze a tárkonnyal és a liszttel, majd óvatosan keverjük a leveshez. Ha nem akarjuk, hogy csomós legyen és nincs nagy rutinunk a csomómentes keverésben, akkor mielőtt a teljes levesbe tennénk, adjunk a tejfölös keverékhez egy-két evőkanál forró levest, keverjük simára és úgy adjuk az egész leveshez.
Forraljuk még egyszer fel, és ha levettük a tűzről, adjuk hozzá a tárkonyos borecetet. Ha krémlevest szeretnénk, akkor a megdinsztelt gombaszeletekből vegyünk ki néhányat, tegyük félre. A tejfölös műveletig készítsük a levest, majd ezt követően botmixerrel turmixoljuk simára és a végén, a borecettel együtt keverjük hozzá a gombaszeleteket.
Tetejére ízlés szerint szórhatunk friss petrezselymet.

Ingredients

 50 dkg csiperke gomba
 1 nagy fej vöröshagyma
 2 tbsp borecet
 1 mokkáskanál só
 1 késhegyni őrölt feketebors
 23 szem zöldbors
 1 csipet tárkony
 1 kis doboz tejföl
 1 tbsp liszt (habaráshoz)
 1 tbsp olaj a hagyma dinszteléséhez

Directions

1

Az apóra vágott hagymát forró olajon pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát, sózzuk-borsozzuk, fedő alatt pároljuk. Ha már levet eresztett a gomba, akkor engedjük fel kb. fél liter ételízesítős vízzel (vagy a levesalappal).
Forrás után habarjuk be; ehhez a tejfölt keverjük össze a tárkonnyal és a liszttel, majd óvatosan keverjük a leveshez. Ha nem akarjuk, hogy csomós legyen és nincs nagy rutinunk a csomómentes keverésben, akkor mielőtt a teljes levesbe tennénk, adjunk a tejfölös keverékhez egy-két evőkanál forró levest, keverjük simára és úgy adjuk az egész leveshez.
Forraljuk még egyszer fel, és ha levettük a tűzről, adjuk hozzá a tárkonyos borecetet. Ha krémlevest szeretnénk, akkor a megdinsztelt gombaszeletekből vegyünk ki néhányat, tegyük félre. A tejfölös műveletig készítsük a levest, majd ezt követően botmixerrel turmixoljuk simára és a végén, a borecettel együtt keverjük hozzá a gombaszeleteket.
Tetejére ízlés szerint szórhatunk friss petrezselymet.

Tárkonyos gombaleves borecettel
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?