A sertésszüzet lehártyázom, egy-másfél órát kinn hagyom a pulton, hogy mire felhasználásra kerül, szobahőmérsékletű legyen.
Forró serpenyőben olívaolajon körbepirítom, kiolajozott tepsibe teszem, megszórom durva szemű sóval, borsot tekerek rá, 170 fokos sütőben 14-15 percet sütöm, majd kiveszem, és 15 percet pihentetem.
Az újkrumplit alaposan lecsutakolom, párolóbetéten kb. 15 perc alatt puhára gőzölöm. A sárgarépát apró hasábokra vágom, a gyöngyhagymát és a fokhagymát mérettől függően felezem vagy negyedelem. A gombát folyó víz alatt lecsutakolom, félbe vágom. Vastag falú serpenyőben olívaolajon először a sárgarépát pirítom meg, majd külön-külön a hagymákat és a gombát. Amikor a gomba megpuhult, visszateszek mindent a serpenyőbe, sózom, borsozom, hozzáadom az Ecetcuvée-t és összepirítom. Legvégül forró olívaolajon megpirítom a gőzölt újkrumplit, amikor szép aranybarna, sózom és megszórom vágott petrezselyemzölddel.
Ingredients
Directions
A sertésszüzet lehártyázom, egy-másfél órát kinn hagyom a pulton, hogy mire felhasználásra kerül, szobahőmérsékletű legyen.
Forró serpenyőben olívaolajon körbepirítom, kiolajozott tepsibe teszem, megszórom durva szemű sóval, borsot tekerek rá, 170 fokos sütőben 14-15 percet sütöm, majd kiveszem, és 15 percet pihentetem.
Az újkrumplit alaposan lecsutakolom, párolóbetéten kb. 15 perc alatt puhára gőzölöm. A sárgarépát apró hasábokra vágom, a gyöngyhagymát és a fokhagymát mérettől függően felezem vagy negyedelem. A gombát folyó víz alatt lecsutakolom, félbe vágom. Vastag falú serpenyőben olívaolajon először a sárgarépát pirítom meg, majd külön-külön a hagymákat és a gombát. Amikor a gomba megpuhult, visszateszek mindent a serpenyőbe, sózom, borsozom, hozzáadom az Ecetcuvée-t és összepirítom. Legvégül forró olívaolajon megpirítom a gőzölt újkrumplit, amikor szép aranybarna, sózom és megszórom vágott petrezselyemzölddel.