fbpx

Sertésszűz borecetes pirított gombás zöldségekkel, újkrumplival

Category
 2 qts egyenként kb. 350 grammos sertésszűz
 1 tbsp olívaolaj
 só, bors
 350 g csiperkegomba
 15 qts apró, zsenge gyöngyhagyma
 4 qts sárgarépa
 2 fej fokhagyma
 3 tbsp Kézműves Ecet Cuvée
 400 g újburgonya
 1 csokor petrezselyemzöld
1

A sertésszüzet lehártyázom, egy-másfél órát kinn hagyom a pulton, hogy mire felhasználásra kerül, szobahőmérsékletű legyen.
Forró serpenyőben olívaolajon körbepirítom, kiolajozott tepsibe teszem, megszórom durva szemű sóval, borsot tekerek rá, 170 fokos sütőben 14-15 percet sütöm, majd kiveszem, és 15 percet pihentetem.
Az újkrumplit alaposan lecsutakolom, párolóbetéten kb. 15 perc alatt puhára gőzölöm. A sárgarépát apró hasábokra vágom, a gyöngyhagymát és a fokhagymát mérettől függően felezem vagy negyedelem. A gombát folyó víz alatt lecsutakolom, félbe vágom. Vastag falú serpenyőben olívaolajon először a sárgarépát pirítom meg, majd külön-külön a hagymákat és a gombát. Amikor a gomba megpuhult, visszateszek mindent a serpenyőbe, sózom, borsozom, hozzáadom az Ecetcuvée-t és összepirítom. Legvégül forró olívaolajon megpirítom a gőzölt újkrumplit, amikor szép aranybarna, sózom és megszórom vágott petrezselyemzölddel.

Ingredients

 2 qts egyenként kb. 350 grammos sertésszűz
 1 tbsp olívaolaj
 só, bors
 350 g csiperkegomba
 15 qts apró, zsenge gyöngyhagyma
 4 qts sárgarépa
 2 fej fokhagyma
 3 tbsp Kézműves Ecet Cuvée
 400 g újburgonya
 1 csokor petrezselyemzöld

Directions

1

A sertésszüzet lehártyázom, egy-másfél órát kinn hagyom a pulton, hogy mire felhasználásra kerül, szobahőmérsékletű legyen.
Forró serpenyőben olívaolajon körbepirítom, kiolajozott tepsibe teszem, megszórom durva szemű sóval, borsot tekerek rá, 170 fokos sütőben 14-15 percet sütöm, majd kiveszem, és 15 percet pihentetem.
Az újkrumplit alaposan lecsutakolom, párolóbetéten kb. 15 perc alatt puhára gőzölöm. A sárgarépát apró hasábokra vágom, a gyöngyhagymát és a fokhagymát mérettől függően felezem vagy negyedelem. A gombát folyó víz alatt lecsutakolom, félbe vágom. Vastag falú serpenyőben olívaolajon először a sárgarépát pirítom meg, majd külön-külön a hagymákat és a gombát. Amikor a gomba megpuhult, visszateszek mindent a serpenyőbe, sózom, borsozom, hozzáadom az Ecetcuvée-t és összepirítom. Legvégül forró olívaolajon megpirítom a gőzölt újkrumplit, amikor szép aranybarna, sózom és megszórom vágott petrezselyemzölddel.

Sertésszűz borecetes pirított gombás zöldségekkel, újkrumplival
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?