fbpx

Amerikai meggyes pite

Category
 250 g liszt
 50 g cukor
 150 g hideg vaj
 ½ tsp
 1 qt tojás
 1 kg magozott meggy
 4 tbsp kukoricakeményítő
 2 tbsp Meggy-menta balzsamecet
 1 qt tojás a kenéshez
1

A lisztet a cukorral, sóval gyúródeszkára tesszük és belemorzsoljuk a hideg vajat. Beleütjük a tojást és ruganyos tésztát gyúrunk. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és tapadásmentes piteformába simítjuk. Villával megszúrkáljuk, majd méretre vágunk egy darab sütőpapírt, rásimítjuk a tésztára, és sütőbabot öntünk bele. Így sütjük elő a tésztánkat 180 fokon nagyjából 20 percig. A másik felét fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Nagy tálba tesszük, összekeverjük a meggy-mentás balzsamecettel a cukorral és a keményítővel.
Mostanra a tésztánk elősült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a nehezéknek használt sütőbabot illetve sütőpapírt. Belekanalazzuk a meggyet.
A maradék tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kinyújtjuk és akkora korongot vágunk belőle, amekkora a piteforma. A korongokat csíkokra vágjuk, majd a csíkokat a gyümölcs töltelék tetejére tesszük és keresztirányban egymás alatt átbújtatjuk, hogy laza fonatot kapjunk. 1 tojást felverünk és megkenjük vele a tészta tetejét.180 fokon 30 percig sütjük a pitét a forró sütőben. 30 perc után visszavesszük a pite széleit pedig letakarjuk alufóliával, hogy ne égjenek meg. További 40 percig sütjük. A sütőből kivéve legalább 2 órát hagyjuk hűlni. Ha nem hűl ki, kifolyik a töltelék.

Ingredients

 250 g liszt
 50 g cukor
 150 g hideg vaj
 ½ tsp
 1 qt tojás
 1 kg magozott meggy
 4 tbsp kukoricakeményítő
 2 tbsp Meggy-menta balzsamecet
 1 qt tojás a kenéshez

Directions

1

A lisztet a cukorral, sóval gyúródeszkára tesszük és belemorzsoljuk a hideg vajat. Beleütjük a tojást és ruganyos tésztát gyúrunk. A tésztát kettéosztjuk, az egyik felét kinyújtjuk és tapadásmentes piteformába simítjuk. Villával megszúrkáljuk, majd méretre vágunk egy darab sütőpapírt, rásimítjuk a tésztára, és sütőbabot öntünk bele. Így sütjük elő a tésztánkat 180 fokon nagyjából 20 percig. A másik felét fóliába csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. Nagy tálba tesszük, összekeverjük a meggy-mentás balzsamecettel a cukorral és a keményítővel.
Mostanra a tésztánk elősült, kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a nehezéknek használt sütőbabot illetve sütőpapírt. Belekanalazzuk a meggyet.
A maradék tésztát két részre osztjuk. Mindkettőt kinyújtjuk és akkora korongot vágunk belőle, amekkora a piteforma. A korongokat csíkokra vágjuk, majd a csíkokat a gyümölcs töltelék tetejére tesszük és keresztirányban egymás alatt átbújtatjuk, hogy laza fonatot kapjunk. 1 tojást felverünk és megkenjük vele a tészta tetejét.180 fokon 30 percig sütjük a pitét a forró sütőben. 30 perc után visszavesszük a pite széleit pedig letakarjuk alufóliával, hogy ne égjenek meg. További 40 percig sütjük. A sütőből kivéve legalább 2 órát hagyjuk hűlni. Ha nem hűl ki, kifolyik a töltelék.

Amerikai meggyes pite
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?