fbpx

Barnított vajban sült libamáj – Epres salátával

Kategória
 6 szelet libamáj (féltenyér nagyságú és ujjnyi vastag)
 1 evőkanál vaj
 Só, frissen őrölt bors
A salátához
 1 fej jégsaláta
 250 g eper
 1 marék vegyes retekcsíra
 2 evőkanál szőlőmagolaj
 2 evőkanál Eper-rebarbara balzsamecet
 1 teáskanál méz
 1 csokor snidling
 1 csipet só és bors
1

Először a salátát készítjük el, különben a máj kihűl.
A jégsalátát finom csíkokra vágjuk, az eper csumáját levágjuk, majd negyedeljük az eperszemeket. Egy tálba rakjuk a salátával és a leöblített retekcsírával együtt.
Egy kis tálban összekeverjük az öntethez az olajat, az ecetet, a mézet és a finomra vágott snidlinget. Beleszórjuk a sót és tekerünk bele borsot. Kikeverjük és a salátára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, és elosztjuk két tányéron.
A vajat egy serpenyőben lassú tűzön barnára pirítjuk, majd belerakjuk a libamájszeleteket. Sózzuk és borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk a májszeleteket, majd megfordítjuk óvatosan két spatula segítségével és a másik oldalát is megsütjük, közben sózzuk és borsozzuk. Az előkészített tányérokra rakjuk és locsolunk rá egy keveset a visszamardt vajból.
Azonnal tálaljuk.

Hozzávalók

 6 szelet libamáj (féltenyér nagyságú és ujjnyi vastag)
 1 evőkanál vaj
 Só, frissen őrölt bors
A salátához
 1 fej jégsaláta
 250 g eper
 1 marék vegyes retekcsíra
 2 evőkanál szőlőmagolaj
 2 evőkanál Eper-rebarbara balzsamecet
 1 teáskanál méz
 1 csokor snidling
 1 csipet só és bors

Elkészítés

1

Először a salátát készítjük el, különben a máj kihűl.
A jégsalátát finom csíkokra vágjuk, az eper csumáját levágjuk, majd negyedeljük az eperszemeket. Egy tálba rakjuk a salátával és a leöblített retekcsírával együtt.
Egy kis tálban összekeverjük az öntethez az olajat, az ecetet, a mézet és a finomra vágott snidlinget. Beleszórjuk a sót és tekerünk bele borsot. Kikeverjük és a salátára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, és elosztjuk két tányéron.
A vajat egy serpenyőben lassú tűzön barnára pirítjuk, majd belerakjuk a libamájszeleteket. Sózzuk és borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk a májszeleteket, majd megfordítjuk óvatosan két spatula segítségével és a másik oldalát is megsütjük, közben sózzuk és borsozzuk. Az előkészített tányérokra rakjuk és locsolunk rá egy keveset a visszamardt vajból.
Azonnal tálaljuk.

Barnított vajban sült libamáj – Epres salátával
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

SZEPTEMBERI AKCIÓ

Általános akció (minden vásárlónak elérhető)

- Topáz almaecet 500ml

- Bio Alma Balzsamecet 500ml

- Kézműves ecet – Érlelt Almaecet 250ml

Mind a 3 termékre egységesen 10% kedvezmény.

Hírlevél feliratkozóknak:

További 10% kedvezmény a 3 almaecetünkre!

Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!