fbpx

Borecetben pácolt karaj

Category
 4 szelet csont nélküli karaj
 2 tsp koriandermag
 1 tsp római kömény
 2 tsp mustármag
 2 tsp cayanne bor
 2 tbsp olívaolaj
 2 tsp Sárgabarack-bodza balzsamecet
 durva szemú só
1

A karaj szeleteket bepácolom, ehhez az olajat, az ecetet összekeverem, majd mozsárban összetöröm a koriander magot, mustármagot, római köményt, majd ezt is az olajos ecethez keverem, beleszórom a cayanne borsot, majd a sót és alaposan bekenem vele a húst.
Minimum 2 órára hűtőbe teszem, vagy egy éjszakára, akkor viszont a sót ne tegyük bele a pácba, majd csak sütés előtt szórjuk meg. Ilyenkor ugyanis a húsból értékes anyagok távoznak, levet enged és gyorsan kiszárad!
Amikor készen vagyok, 160 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt szép barnára sütöm.

Ingredients

 4 szelet csont nélküli karaj
 2 tsp koriandermag
 1 tsp római kömény
 2 tsp mustármag
 2 tsp cayanne bor
 2 tbsp olívaolaj
 2 tsp Sárgabarack-bodza balzsamecet
 durva szemú só

Directions

1

A karaj szeleteket bepácolom, ehhez az olajat, az ecetet összekeverem, majd mozsárban összetöröm a koriander magot, mustármagot, római köményt, majd ezt is az olajos ecethez keverem, beleszórom a cayanne borsot, majd a sót és alaposan bekenem vele a húst.
Minimum 2 órára hűtőbe teszem, vagy egy éjszakára, akkor viszont a sót ne tegyük bele a pácba, majd csak sütés előtt szórjuk meg. Ilyenkor ugyanis a húsból értékes anyagok távoznak, levet enged és gyorsan kiszárad!
Amikor készen vagyok, 160 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt szép barnára sütöm.

Borecetben pácolt karaj
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?