fbpx

Capricciosa saláta

Category
 150 g sárgarépa
 150 g zellergyökér
 1 qt kaliforniai paprika
 50 g gruyère sajt
 50 g főtt sonka
 2 qts tojássárgája
 250 ml napraforgó olaj
 ½ citrom leve
 1 tsp Alma- balzsamecet
 1 kávéskanál mustár
 só, őrölt fehérbors
1

A sárgarépát, a zellergyökeret, a paprikát, a sonkát és a sajtot julienne-re vágjuk (esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük), félretesszük.
A tojások sárgáját egy kevés sóval, borssal és az ecettel együtt egy keverőtálba tesszük.
Kézimixerrel folyamatosan keverve az olajat vékony sugárban hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg sűrű majonézt kapunk. Ezután citromlével, sóval, fehérborssal és mustárral ízesítjük, majd összekeverjük a félretett zöldségekkel, sonkával és sajttal. Tálalás előtt hűtőben legalább 30 percig pihentetjük. Pirítóssal tálaljuk.

Ingredients

 150 g sárgarépa
 150 g zellergyökér
 1 qt kaliforniai paprika
 50 g gruyère sajt
 50 g főtt sonka
 2 qts tojássárgája
 250 ml napraforgó olaj
 ½ citrom leve
 1 tsp Alma- balzsamecet
 1 kávéskanál mustár
 só, őrölt fehérbors

Directions

1

A sárgarépát, a zellergyökeret, a paprikát, a sonkát és a sajtot julienne-re vágjuk (esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük), félretesszük.
A tojások sárgáját egy kevés sóval, borssal és az ecettel együtt egy keverőtálba tesszük.
Kézimixerrel folyamatosan keverve az olajat vékony sugárban hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg sűrű majonézt kapunk. Ezután citromlével, sóval, fehérborssal és mustárral ízesítjük, majd összekeverjük a félretett zöldségekkel, sonkával és sajttal. Tálalás előtt hűtőben legalább 30 percig pihentetjük. Pirítóssal tálaljuk.

Capricciosa saláta
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?