fbpx

Capricciosa saláta

Kategória
 150 g sárgarépa
 150 g zellergyökér
 1 darab kaliforniai paprika
 50 g gruyère sajt
 50 g főtt sonka
 2 darab tojássárgája
 250 ml napraforgó olaj
 ½ citrom leve
 1 teáskanál Alma- balzsamecet
 1 kávéskanál mustár
 só, őrölt fehérbors
1

A sárgarépát, a zellergyökeret, a paprikát, a sonkát és a sajtot julienne-re vágjuk (esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük), félretesszük.
A tojások sárgáját egy kevés sóval, borssal és az ecettel együtt egy keverőtálba tesszük.
Kézimixerrel folyamatosan keverve az olajat vékony sugárban hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg sűrű majonézt kapunk. Ezután citromlével, sóval, fehérborssal és mustárral ízesítjük, majd összekeverjük a félretett zöldségekkel, sonkával és sajttal. Tálalás előtt hűtőben legalább 30 percig pihentetjük. Pirítóssal tálaljuk.

Hozzávalók

 150 g sárgarépa
 150 g zellergyökér
 1 darab kaliforniai paprika
 50 g gruyère sajt
 50 g főtt sonka
 2 darab tojássárgája
 250 ml napraforgó olaj
 ½ citrom leve
 1 teáskanál Alma- balzsamecet
 1 kávéskanál mustár
 só, őrölt fehérbors

Elkészítés

1

A sárgarépát, a zellergyökeret, a paprikát, a sonkát és a sajtot julienne-re vágjuk (esetleg nagy lyukú reszelőn lereszeljük), félretesszük.
A tojások sárgáját egy kevés sóval, borssal és az ecettel együtt egy keverőtálba tesszük.
Kézimixerrel folyamatosan keverve az olajat vékony sugárban hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg sűrű majonézt kapunk. Ezután citromlével, sóval, fehérborssal és mustárral ízesítjük, majd összekeverjük a félretett zöldségekkel, sonkával és sajttal. Tálalás előtt hűtőben legalább 30 percig pihentetjük. Pirítóssal tálaljuk.

Capricciosa saláta
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MÁJUSI AKCIÓ
Készletkisöprés!
20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Feliratkozásért duplázás!
20% + 20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!