fbpx

Csokoládészuflé Aszú balzsamecettel

Kategória
 50 g vaj + a formák kivajazásához
 2 teáskanál cukrozatlan Holland kakaópor
 50 g étcsokoládé (minimum 70 százalékos)
 1 darab tojás
 1 darab tojássárgája
 60 g cukor
 50 g liszt
 1 evőkanál Aszú-balzsamecet
1

Vajazd ki és szórd körbe alaposan kakaóporral a kb. 7,5 cm átmérőjű szufléformákat.
Vízgőz felett olvaszd meg a vajat és az étcsokoládét, keverd simára, majd hagyd hűlni 10 percig.
Elektromos habverővel fehéredésig verd a tojást, a tojássárgáját és a cukrot, majd add hozzá az aszú-balzsamecetet és a csokis-vajas keveréket is.
Átszitálva add hozzá a lisztet, és óvatosan forgasd össze, majd az így kapott masszát öntsd a szufléformákba.
Süsd 12 percig, majd borítsd meleg tányérra. Tálald azonnal, akár fagyival, savanykás lekvárral vagy gyümölcsökkel.

Hozzávalók

 50 g vaj + a formák kivajazásához
 2 teáskanál cukrozatlan Holland kakaópor
 50 g étcsokoládé (minimum 70 százalékos)
 1 darab tojás
 1 darab tojássárgája
 60 g cukor
 50 g liszt
 1 evőkanál Aszú-balzsamecet

Elkészítés

1

Vajazd ki és szórd körbe alaposan kakaóporral a kb. 7,5 cm átmérőjű szufléformákat.
Vízgőz felett olvaszd meg a vajat és az étcsokoládét, keverd simára, majd hagyd hűlni 10 percig.
Elektromos habverővel fehéredésig verd a tojást, a tojássárgáját és a cukrot, majd add hozzá az aszú-balzsamecetet és a csokis-vajas keveréket is.
Átszitálva add hozzá a lisztet, és óvatosan forgasd össze, majd az így kapott masszát öntsd a szufléformákba.
Süsd 12 percig, majd borítsd meleg tányérra. Tálald azonnal, akár fagyival, savanykás lekvárral vagy gyümölcsökkel.

Csokoládészuflé Aszú balzsamecettel
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MÁJUSI AKCIÓ
Készletkisöprés!
20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Feliratkozásért duplázás!
20% + 20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!