fbpx

Epres Panna Cotta

Category
 100 ml tej (legalább 2,8 %-os)
 200 ml tejszín
 3 tbsp cukor
 1 qt vaníliarúd
 2 qts lapzselatin
 250 g eper
 2 tbsp barnacukor
 2 tbsp Eper-rebarbara balzsamecet
1

Öntsük a tejet egy kis edénybe, adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vanília kikapart belsejét. Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről.
Közben áztassuk be egy kis vízbe a zselatinlapokat, majd nyomkodjuk ki és adjuk a még meleg tejszínes keverékhez, keverjük simára. Kicsit hagyjuk hűlni, majd töltsük kis pudingos formákba, tegyük a hűtőbe legalább 5-6 órára.
A cukrot egy kis vízzel kezdjük el karamellizálni. Az epret negyedeljük fel, és adjuk a karamellhez. Forgassuk össze, majd mehet rá az epres-rebarbarás balzsamecet.
Hagyjuk kihűlni, tálalásnál halmozzuk a panna cotta tetejére.

Ingredients

 100 ml tej (legalább 2,8 %-os)
 200 ml tejszín
 3 tbsp cukor
 1 qt vaníliarúd
 2 qts lapzselatin
 250 g eper
 2 tbsp barnacukor
 2 tbsp Eper-rebarbara balzsamecet

Directions

1

Öntsük a tejet egy kis edénybe, adjuk hozzá a tejszínt, a cukrot és a vanília kikapart belsejét. Forraljuk fel, húzzuk le a tűzről.
Közben áztassuk be egy kis vízbe a zselatinlapokat, majd nyomkodjuk ki és adjuk a még meleg tejszínes keverékhez, keverjük simára. Kicsit hagyjuk hűlni, majd töltsük kis pudingos formákba, tegyük a hűtőbe legalább 5-6 órára.
A cukrot egy kis vízzel kezdjük el karamellizálni. Az epret negyedeljük fel, és adjuk a karamellhez. Forgassuk össze, majd mehet rá az epres-rebarbarás balzsamecet.
Hagyjuk kihűlni, tálalásnál halmozzuk a panna cotta tetejére.

Epres Panna Cotta
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?