fbpx

Forró csoki, körte-levendula balzsamecettel

Kategória
 250 g keserű étcsokoládé (minimum 70 százalékos)
 350 ml tejszín (35 százalékos)
 550 ml tej (legalább 2,8 százalékos)
 2 evőkanál méz
 2 evőkanál Körte-levendula balzsamecet
 1 nagy csipet só
1

A csokoládét vízgőz fölé tartjuk, és épp csak addig melegítjük, míg felolvad. Közben párhuzamosan felmelegítjük a tejszínt a mézzel a körte-levendula balzsamecettel és a csipet sóval. Nem kell felforralni, elég mikor látjuk, hogy elkezd gőzölögni. Ha forró a tejszín és a csokoládé is felolvadt, elkészítjük a csokoládé ganas-t: Vékony sugárban csurgatjuk a csokoládéhoz a tejszínt, közben egy fakanállal vagy szilikonvégű spatulával folyamatosan, intenzíven kevergetjük a csokoládé közepét és emulgáljuk a tejszínt, mintha csak majonézt készítenénk tojásból és olajból.

Ha hozzácsurgattuk az összes tejszínt, fényes, sima, kellően sűrű csokoládékrémet kapunk. Ezt a csokoládéalapot elosztjuk a forró csészékbe vagy latte poharakba és félretehetjük, amíg elkészítjük a tejhabot. Vagy felgőzöljük kávéfőző segítségével, vagy edényben melegítjük fel, ekkor kézi habosítóval felhabosítjuk.

Óvatosan telitöltjük a poharakat a forró habos tejjel. Azonnal fogyasztjuk, de előtte alaposan felkavarjuk.

Hozzávalók

 250 g keserű étcsokoládé (minimum 70 százalékos)
 350 ml tejszín (35 százalékos)
 550 ml tej (legalább 2,8 százalékos)
 2 evőkanál méz
 2 evőkanál Körte-levendula balzsamecet
 1 nagy csipet só

Elkészítés

1

A csokoládét vízgőz fölé tartjuk, és épp csak addig melegítjük, míg felolvad. Közben párhuzamosan felmelegítjük a tejszínt a mézzel a körte-levendula balzsamecettel és a csipet sóval. Nem kell felforralni, elég mikor látjuk, hogy elkezd gőzölögni. Ha forró a tejszín és a csokoládé is felolvadt, elkészítjük a csokoládé ganas-t: Vékony sugárban csurgatjuk a csokoládéhoz a tejszínt, közben egy fakanállal vagy szilikonvégű spatulával folyamatosan, intenzíven kevergetjük a csokoládé közepét és emulgáljuk a tejszínt, mintha csak majonézt készítenénk tojásból és olajból.

Ha hozzácsurgattuk az összes tejszínt, fényes, sima, kellően sűrű csokoládékrémet kapunk. Ezt a csokoládéalapot elosztjuk a forró csészékbe vagy latte poharakba és félretehetjük, amíg elkészítjük a tejhabot. Vagy felgőzöljük kávéfőző segítségével, vagy edényben melegítjük fel, ekkor kézi habosítóval felhabosítjuk.

Óvatosan telitöltjük a poharakat a forró habos tejjel. Azonnal fogyasztjuk, de előtte alaposan felkavarjuk.

Forró csoki, körte-levendula balzsamecettel
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MÁJUSI AKCIÓ
Készletkisöprés!
20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Feliratkozásért duplázás!
20% + 20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!