fbpx

Hagymalekvár

 3 fej vöröshagyma
 1 fej lilahagyma
 1 evőkanál vaj
 10 dkg barnacukor
 3 evőkanál Szilva-vanília balzsamecet
 csipet só
 3 szem zöldbors
 1 késhegynyi őrölt feketebors
1

A vajon az apróra vágott hagymákat üvegesre főzzük meg, majd karamellizáljuk tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, főzzük tovább a sóval és a borsokkal.
Akkor készül el, ha már ragacsos, lekvárszerű sűrűségű. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a balzsamecetet. Azonnal fogyasztható, de ha még forrón üvegbe töltjük, celofánnal és a befőttesüveg tetejével lezárjuk, majd egy napig fejjel lefelé tároljuk, akkor sokáig eláll.

Hozzávalók

 3 fej vöröshagyma
 1 fej lilahagyma
 1 evőkanál vaj
 10 dkg barnacukor
 3 evőkanál Szilva-vanília balzsamecet
 csipet só
 3 szem zöldbors
 1 késhegynyi őrölt feketebors

Elkészítés

1

A vajon az apróra vágott hagymákat üvegesre főzzük meg, majd karamellizáljuk tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, főzzük tovább a sóval és a borsokkal.
Akkor készül el, ha már ragacsos, lekvárszerű sűrűségű. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a balzsamecetet. Azonnal fogyasztható, de ha még forrón üvegbe töltjük, celofánnal és a befőttesüveg tetejével lezárjuk, majd egy napig fejjel lefelé tároljuk, akkor sokáig eláll.

Hagymalekvár
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

SZEPTEMBERI AKCIÓ

Általános akció (minden vásárlónak elérhető)

- Topáz almaecet 500ml

- Bio Alma Balzsamecet 500ml

- Kézműves ecet – Érlelt Almaecet 250ml

Mind a 3 termékre egységesen 10% kedvezmény.

Hírlevél feliratkozóknak:

További 10% kedvezmény a 3 almaecetünkre!

Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!