fbpx

Hagymalekvár

 3 fej vöröshagyma
 1 fej lilahagyma
 1 tbsp vaj
 10 dkg barnacukor
 3 tbsp Szilva-vanília balzsamecet
 csipet só
 3 szem zöldbors
 1 késhegynyi őrölt feketebors
1

A vajon az apróra vágott hagymákat üvegesre főzzük meg, majd karamellizáljuk tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, főzzük tovább a sóval és a borsokkal.
Akkor készül el, ha már ragacsos, lekvárszerű sűrűségű. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a balzsamecetet. Azonnal fogyasztható, de ha még forrón üvegbe töltjük, celofánnal és a befőttesüveg tetejével lezárjuk, majd egy napig fejjel lefelé tároljuk, akkor sokáig eláll.

Ingredients

 3 fej vöröshagyma
 1 fej lilahagyma
 1 tbsp vaj
 10 dkg barnacukor
 3 tbsp Szilva-vanília balzsamecet
 csipet só
 3 szem zöldbors
 1 késhegynyi őrölt feketebors

Directions

1

A vajon az apróra vágott hagymákat üvegesre főzzük meg, majd karamellizáljuk tovább a cukorral. Ha már kezd sűrűsödni, főzzük tovább a sóval és a borsokkal.
Akkor készül el, ha már ragacsos, lekvárszerű sűrűségű. Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a balzsamecetet. Azonnal fogyasztható, de ha még forrón üvegbe töltjük, celofánnal és a befőttesüveg tetejével lezárjuk, majd egy napig fejjel lefelé tároljuk, akkor sokáig eláll.

Hagymalekvár
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?