Print Options:

Hamburger Recept

 200 g marhahús
 40 g marhavese faggyú vagy szalonn
 só, bors
Karamellizált hagyma
 2 nagy darab vöröshagyma
 2 evőkanál csipkebogyó balzsamecet
 
 2 evőkanál napraforgó olaj
Házi BBQ szósz
 200 ml ketchup
 2 evőkanál muskotályos borecet
 2 evőkanál alma balzsamecet
 1 evőkanál szójaszósz
 1 evőkanál barnacukor
 ½ evőkanál olaj
 ½ fej vöröshagyma
Extra feltétek
 12 szelet cheddar sajt
 friss jégsaláta
 szeletelt paradicsom
1

A hagymákat vágjuk fel viszonylag vastag szeletekre, majd az olajon kis lángon 20-30 perc alatt, karamellizáljuk őket. Félidőnél adjuk hozzá a csipkebogyós balzsamecetet.

Egy forró serpenyőben, az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát. Belekeverjük a ketchupot, a muskotályos borecetet, az alma balzsamecetet, a szójaszószt, és a barna cukrot. Kicsit összerotyogtatjuk és az egészet átszűrjük.

A marha darálthúst dolgozzuk össze a faggyúval vagy szalonnával, sózzuk, borsozzuk, és formázzunk belőle húspogácsát. Forró serpenyőben kevés olajon kezdjük el sütni, 2-2 percig mindkét oldalán. Tegyünk a húspogácsára egy szelet sajtot, és hagyjuk ráolvadni.

Ezután nincs más dolgunk, mint a hamburger buciba rétegezni az elkészült hozzávalókat.