Kakukkfüves sült cékla
Kategória

 1 kg cékla
 3 evőkanál olívaolaj
 1 ek Kézműves - Késői szüretelésű szőlőecet
 1 tk durva só, bors
 3 gerezd fokhagyma
 1 tk őrölt fahéj
 1 tk őrölt kömény
 23 ek friss kakukkfűlevél
1

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A céklát meghámozzuk és kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Az előkészített tepsire rakjuk a szeleteket, mellé pakoljuk a fokhagymákat, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket.
A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk (légkeveréses 180 °C), majd a céklát kb. 45-50 percig sütjük.
Friss kakukkfűvel díszitjük tálaláskor.
A céklát így tálalhatjuk köretként például halakhoz vagy fehér húsokhoz.
Ha nem köretként szeretnénk, morzsoljunk rá fetát vagy más friss sajtot, esetleg friss házi túrót.

Összetevők

 1 kg cékla
 3 evőkanál olívaolaj
 1 ek Kézműves - Késői szüretelésű szőlőecet
 1 tk durva só, bors
 3 gerezd fokhagyma
 1 tk őrölt fahéj
 1 tk őrölt kömény
 23 ek friss kakukkfűlevél

Directions

1

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A céklát meghámozzuk és kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Az előkészített tepsire rakjuk a szeleteket, mellé pakoljuk a fokhagymákat, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket.
A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk (légkeveréses 180 °C), majd a céklát kb. 45-50 percig sütjük.
Friss kakukkfűvel díszitjük tálaláskor.
A céklát így tálalhatjuk köretként például halakhoz vagy fehér húsokhoz.
Ha nem köretként szeretnénk, morzsoljunk rá fetát vagy más friss sajtot, esetleg friss házi túrót.

Kakukkfüves sült cékla

Vélemény, hozzászólás?