fbpx

Kakukkfüves sült cékla

Category
 1 kg cékla
 23 tbsp olívaolaj
 1 tbsp Kézműves - Késői szüretelésű szőlőecet
 1 tsp durva só, bors
 23 gerezd fokhagyma
 1 tsp őrölt fahéj
 1 tsp őrölt kömény
 23 tbsp friss kakukkfűlevél
1

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A céklát meghámozzuk és kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Az előkészített tepsire rakjuk a szeleteket, mellé pakoljuk a fokhagymákat, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket.
A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk (légkeveréses 180 °C), majd a céklát kb. 45-50 percig sütjük.
Friss kakukkfűvel díszitjük tálaláskor.
A céklát így tálalhatjuk köretként például halakhoz vagy fehér húsokhoz.
Ha nem köretként szeretnénk, morzsoljunk rá fetát vagy más friss sajtot, esetleg friss házi túrót.

Ingredients

 1 kg cékla
 23 tbsp olívaolaj
 1 tbsp Kézműves - Késői szüretelésű szőlőecet
 1 tsp durva só, bors
 23 gerezd fokhagyma
 1 tsp őrölt fahéj
 1 tsp őrölt kömény
 23 tbsp friss kakukkfűlevél

Directions

1

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A céklát meghámozzuk és kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Az előkészített tepsire rakjuk a szeleteket, mellé pakoljuk a fokhagymákat, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket.
A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk (légkeveréses 180 °C), majd a céklát kb. 45-50 percig sütjük.
Friss kakukkfűvel díszitjük tálaláskor.
A céklát így tálalhatjuk köretként például halakhoz vagy fehér húsokhoz.
Ha nem köretként szeretnénk, morzsoljunk rá fetát vagy más friss sajtot, esetleg friss házi túrót.

Kakukkfüves sült cékla
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?