fbpx

Kakukkfüves sült cékla

Kategória
 1 kg cékla
 23 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál Kézműves - Késői szüretelésű szőlőecet
 1 teáskanál durva só, bors
 23 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál őrölt fahéj
 1 teáskanál őrölt kömény
 23 evőkanál friss kakukkfűlevél
1

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A céklát meghámozzuk és kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Az előkészített tepsire rakjuk a szeleteket, mellé pakoljuk a fokhagymákat, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket.
A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk (légkeveréses 180 °C), majd a céklát kb. 45-50 percig sütjük.
Friss kakukkfűvel díszitjük tálaláskor.
A céklát így tálalhatjuk köretként például halakhoz vagy fehér húsokhoz.
Ha nem köretként szeretnénk, morzsoljunk rá fetát vagy más friss sajtot, esetleg friss házi túrót.

Hozzávalók

 1 kg cékla
 23 evőkanál olívaolaj
 1 evőkanál Kézműves - Késői szüretelésű szőlőecet
 1 teáskanál durva só, bors
 23 gerezd fokhagyma
 1 teáskanál őrölt fahéj
 1 teáskanál őrölt kömény
 23 evőkanál friss kakukkfűlevél

Elkészítés

1

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A céklát meghámozzuk és kb. 1/2 cm-es szeletekre vágjuk. Az előkészített tepsire rakjuk a szeleteket, mellé pakoljuk a fokhagymákat, meglocsoljuk az olajjal és az ecettel, majd egyenletesen rászórjuk a fűszereket.
A sütőt 200 °C-ra kapcsoljuk (légkeveréses 180 °C), majd a céklát kb. 45-50 percig sütjük.
Friss kakukkfűvel díszitjük tálaláskor.
A céklát így tálalhatjuk köretként például halakhoz vagy fehér húsokhoz.
Ha nem köretként szeretnénk, morzsoljunk rá fetát vagy más friss sajtot, esetleg friss házi túrót.

Kakukkfüves sült cékla
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

SZEPTEMBERI AKCIÓ

Általános akció (minden vásárlónak elérhető)

- Topáz almaecet 500ml

- Bio Alma Balzsamecet 500ml

- Kézműves ecet – Érlelt Almaecet 250ml

Mind a 3 termékre egységesen 10% kedvezmény.

Hírlevél feliratkozóknak:

További 10% kedvezmény a 3 almaecetünkre!

Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!