fbpx

Kladdkaka

Category
 15 dkg vaj
 15 dkg liszt
 30 dkg cukor
 5 tbsp holland kakaópor (cukrozatlan)
 5 dkg étcsokoládé
 6 tbsp Ecetkülönlegesség Aszúszemeken érlelve
1

A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a cukrot, majd 2-3 percig kevergetjük. A tűzhelyről levéve beleszórjuk a kakaót, csokoládét és elkeverjük.
Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd a leszitált lisztet. Végezetül mehet az aszú balzsamecet, a keveréket néhány mozdulattal összedolgozzuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig készre sütjük. Akkor tökéletes, ha a közepe még remegős.

Ingredients

 15 dkg vaj
 15 dkg liszt
 30 dkg cukor
 5 tbsp holland kakaópor (cukrozatlan)
 5 dkg étcsokoládé
 6 tbsp Ecetkülönlegesség Aszúszemeken érlelve

Directions

1

A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a cukrot, majd 2-3 percig kevergetjük. A tűzhelyről levéve beleszórjuk a kakaót, csokoládét és elkeverjük.
Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd a leszitált lisztet. Végezetül mehet az aszú balzsamecet, a keveréket néhány mozdulattal összedolgozzuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig készre sütjük. Akkor tökéletes, ha a közepe még remegős.

Kladdkaka
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?