fbpx

Kladdkaka

Kategória
 15 dkg vaj
 15 dkg liszt
 30 dkg cukor
 5 evőkanál holland kakaópor (cukrozatlan)
 5 dkg étcsokoládé
 6 evőkanál Ecetkülönlegesség Aszúszemeken érlelve
1

A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a cukrot, majd 2-3 percig kevergetjük. A tűzhelyről levéve beleszórjuk a kakaót, csokoládét és elkeverjük.
Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd a leszitált lisztet. Végezetül mehet az aszú balzsamecet, a keveréket néhány mozdulattal összedolgozzuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig készre sütjük. Akkor tökéletes, ha a közepe még remegős.

Hozzávalók

 15 dkg vaj
 15 dkg liszt
 30 dkg cukor
 5 evőkanál holland kakaópor (cukrozatlan)
 5 dkg étcsokoládé
 6 evőkanál Ecetkülönlegesség Aszúszemeken érlelve

Elkészítés

1

A vajat megolvasztjuk, hozzáöntjük a cukrot, majd 2-3 percig kevergetjük. A tűzhelyről levéve beleszórjuk a kakaót, csokoládét és elkeverjük.
Egyenként belekeverjük a tojásokat, majd a leszitált lisztet. Végezetül mehet az aszú balzsamecet, a keveréket néhány mozdulattal összedolgozzuk.
Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük, és 170 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig készre sütjük. Akkor tökéletes, ha a közepe még remegős.

Kladdkaka
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MÁJUSI AKCIÓ
Készletkisöprés!
20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Feliratkozásért duplázás!
20% + 20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!