fbpx

Langyos tésztasaláta hagymás sültpaprikával és bazsalikommal

Category
 320 g fusilli tészta
 2 qts piros kaliforniai paprika
 1 nagy fej vöröshagyma
 extraszűz olívaolaj
 4 tbsp Jonatán almaecet
 1 csokos friss bazsalikomlevél
1

A hagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és harminc percre 4 ek. Tokaji Jonatán Almaecet és egy kevés víz keverékébe áztatjuk.
A paprikákat megmossuk, tűzálló tálba tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben (ha van, grillprogramon) addig sütjük, amíg a héjuk barnásfeketére pirul. A tálat ekkor kivesszük, légmentesen befedjük. Amikor a paprikák langyosra hűltek, lehúzzuk a héjukat, a megmaradt paprikahúst pedig felcsíkozzuk.
A hagymacsíkokat leszűrjük, leitatjuk róluk a fölösleges vizet, és egy kevés olívaolajon 2-3 perc alatt megpirítjuk.
A paprikacsíkokat a sült hagymával és néhány kisebb darabokra tépkedett bazsalikomlevéllel összekeverjük, ha szükséges, sóval, borssal fűszerezzük, és legalább harminc percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A tésztát ezután lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az “al dente” (harapható, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a hagymás-bazsalikomos paprikával (bazsalikomrajongók megszórhatják még néhány bazsalikomlevélkével) és azonnal tálaljuk.

Ingredients

 320 g fusilli tészta
 2 qts piros kaliforniai paprika
 1 nagy fej vöröshagyma
 extraszűz olívaolaj
 4 tbsp Jonatán almaecet
 1 csokos friss bazsalikomlevél

Directions

1

A hagymát vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és harminc percre 4 ek. Tokaji Jonatán Almaecet és egy kevés víz keverékébe áztatjuk.
A paprikákat megmossuk, tűzálló tálba tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben (ha van, grillprogramon) addig sütjük, amíg a héjuk barnásfeketére pirul. A tálat ekkor kivesszük, légmentesen befedjük. Amikor a paprikák langyosra hűltek, lehúzzuk a héjukat, a megmaradt paprikahúst pedig felcsíkozzuk.
A hagymacsíkokat leszűrjük, leitatjuk róluk a fölösleges vizet, és egy kevés olívaolajon 2-3 perc alatt megpirítjuk.
A paprikacsíkokat a sült hagymával és néhány kisebb darabokra tépkedett bazsalikomlevéllel összekeverjük, ha szükséges, sóval, borssal fűszerezzük, és legalább harminc percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A tésztát ezután lobogó, sós vízben kifőzzük, amikor eléri az “al dente” (harapható, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük, összekeverjük a hagymás-bazsalikomos paprikával (bazsalikomrajongók megszórhatják még néhány bazsalikomlevélkével) és azonnal tálaljuk.

Langyos tésztasaláta hagymás sültpaprikával és bazsalikommal
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?