Málnás Pavlova
Kategória
 4 db tojásfehérje
 1 csipet só
 250 g porcukor
 2 púpozott teáskanál kukoricaliszt
 1 teáskanál Érlelt almaecet
Málnavelő
 200 g friss vagy fagyasztott málnavelő
 2 evőkanál barnacukor
 3 evőkanál málna balzsamecet
1

A tojásfehérjéket kezdjük el kihabosítani egy csipet sóval. Mikor már habos, de még nem kemény hab, adagoljuk hozzá több részletben a porcukrot, majd az érlelt almaecetet és verjük kemény, fényes habbá.
Ha kész, szórjuk a tetejére a kukoricalisztet, és egy spatula segítségével egyenletesen keverjük el, vigyázva, hogy ne törjük össze a tojáshabunkat. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk kerek formákba, és 150 fokos sütőben nagyjából 1 órán keresztül szárítsuk.
A málnát egy serpenyőben a barnacukorral és a málnás balzsamecettel kezdjük el forralni. Néhány perc alatt rottyatsuk fel, vigyázva, hogy nem főjön szét a málna.

Összetevők

 4 db tojásfehérje
 1 csipet só
 250 g porcukor
 2 púpozott teáskanál kukoricaliszt
 1 teáskanál Érlelt almaecet
Málnavelő
 200 g friss vagy fagyasztott málnavelő
 2 evőkanál barnacukor
 3 evőkanál málna balzsamecet

Directions

1

A tojásfehérjéket kezdjük el kihabosítani egy csipet sóval. Mikor már habos, de még nem kemény hab, adagoljuk hozzá több részletben a porcukrot, majd az érlelt almaecetet és verjük kemény, fényes habbá.
Ha kész, szórjuk a tetejére a kukoricalisztet, és egy spatula segítségével egyenletesen keverjük el, vigyázva, hogy ne törjük össze a tojáshabunkat. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk kerek formákba, és 150 fokos sütőben nagyjából 1 órán keresztül szárítsuk.
A málnát egy serpenyőben a barnacukorral és a málnás balzsamecettel kezdjük el forralni. Néhány perc alatt rottyatsuk fel, vigyázva, hogy nem főjön szét a málna.

Málnás Pavlova

Vélemény, hozzászólás?