fbpx

Marinált camembert

Category
 1 qt camembert sajt
 tokaji borecet
 szárított kakukkfű
 só, bors
 3 tsp cukor
 1 fej lilahagyma
 olívaolaj
 ecetes, enyhén csípős savanyú paprika
1

A hagymát karikákra szelem, majd egy üvegben megágyazok vele a sajtok alá egy pár paprika kíséretében. Erre helyezem a camembert sajtot, amire újra hagyma karikákat teszek, majd egy pár darab savanyú paprikát. Borssal és kakukkfűvel ízesítem.
Elkészítem az ecetes marinádot, melyhez 3 teáskanál cukrot elkeverek 1 teáskanál sóval és felöntöm annyi tokaji borecettel, amennyi éppen ellepi. Majd az egészet felöntöm 3 dl langyos vízzel. Alaposan összekeverem és a sajtra öntöm ezt a marinádot (én ebben az esetben körülbelül a felét öntöttem rá, mert még az olaj is hozzá kerül)
Végül hozzáöntök annyi olíva olajat, amennyi ellepi az egészet (az olaj mennyisége kb a marinád harmada legyen).
Hűtőbe téve legalább 3-5 napig érlelem.
Friss, ropogós kenyérrel fogyasztva a legfinomabb.

Ingredients

 1 qt camembert sajt
 tokaji borecet
 szárított kakukkfű
 só, bors
 3 tsp cukor
 1 fej lilahagyma
 olívaolaj
 ecetes, enyhén csípős savanyú paprika

Directions

1

A hagymát karikákra szelem, majd egy üvegben megágyazok vele a sajtok alá egy pár paprika kíséretében. Erre helyezem a camembert sajtot, amire újra hagyma karikákat teszek, majd egy pár darab savanyú paprikát. Borssal és kakukkfűvel ízesítem.
Elkészítem az ecetes marinádot, melyhez 3 teáskanál cukrot elkeverek 1 teáskanál sóval és felöntöm annyi tokaji borecettel, amennyi éppen ellepi. Majd az egészet felöntöm 3 dl langyos vízzel. Alaposan összekeverem és a sajtra öntöm ezt a marinádot (én ebben az esetben körülbelül a felét öntöttem rá, mert még az olaj is hozzá kerül)
Végül hozzáöntök annyi olíva olajat, amennyi ellepi az egészet (az olaj mennyisége kb a marinád harmada legyen).
Hűtőbe téve legalább 3-5 napig érlelem.
Friss, ropogós kenyérrel fogyasztva a legfinomabb.

Marinált camembert
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?