Pezsgős csirkesaláta
Kategória

 1 csésze szűz olívaolaj
 ¼ csésze Herbál balzsamecet
 ½ csésze száraz pezsgő
 só, bors
 1 mokkáskanál porcukor
 2 qts tojássárgája
 2 egész csirkemell
 vegyes, friss saláta
 1 tk kakukkfű
1

Az öntet hozzávalóiból egy kézimixer segítségével emulziót készítek, amit utána apránként – továbbra is használva a kézimixert – hozzáadok 2 tojás sárgájához. Amikor már kellően krémes, akkor hűtőbe teszem.

A húst lapokra vágom, sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom, majd olajon kisütöm. A salátát a tálra készítem, a pezsgős szósszal meglocsolom, majd a felszeletelt csirkét ráültetem, friss fűszerrel megszórom.

Összetevők

 1 csésze szűz olívaolaj
 ¼ csésze Herbál balzsamecet
 ½ csésze száraz pezsgő
 só, bors
 1 mokkáskanál porcukor
 2 qts tojássárgája
 2 egész csirkemell
 vegyes, friss saláta
 1 tk kakukkfű

Directions

1

Az öntet hozzávalóiból egy kézimixer segítségével emulziót készítek, amit utána apránként – továbbra is használva a kézimixert – hozzáadok 2 tojás sárgájához. Amikor már kellően krémes, akkor hűtőbe teszem.

A húst lapokra vágom, sózom, borsozom, kakukkfűvel megszórom, majd olajon kisütöm. A salátát a tálra készítem, a pezsgős szósszal meglocsolom, majd a felszeletelt csirkét ráültetem, friss fűszerrel megszórom.

Pezsgős csirkesaláta

Vélemény, hozzászólás?