fbpx

Sárgarépás-paradicsomos chutney

 45 darab közepes méretű sárgarépa
 23 fej közepes vöröshagyma
 2 szál újhagyma
 23 gerezd fokhagyma
 56 darab paradicsom
 4 evőkanál cukor
 150 ml Csipkebogyó-balzsamecet
 23 teáskanál rozmaring, bazsalikon és kakukkfű keveréke (lehet szárított is)
 1 teáskanál szárított metélő hagyma
 kevés olaj
 só, őrölt színes bors
1

A hagymákat és a fokhagymát lereszeljük, a répát és a paradicsomot megtisztítjuk. A répát lereszeljük, a paradicsomot pedig felkockázzuk. Kevés olajat hevítünk egy mélyebb lábosba, és azon a hagymákat üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a répát és a fokhagymát, pirítsuk le egy kicsit, majd hintsük meg a cukorral.
Főzzük össze, sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a zöldfűszereket, a metélő hagymát és a Tokaji Csipkés Bazsamecetet. Itt tudjuk beállítani, hogy mennyire legyen pikáns, és leveses a szószunk. Ha szeretnénk még sűríteni, akkor egy kis keményítővel korrigáljunk nyugodtan. Kis energián főzzük össze, ha a répa már puha, akkor készen is vagyunk. Zárt edényben, hűvös helyen 2-3 hónapig eltárolhatjuk.
Jól illik grillekhez, sültekhez, szendvicsekbe. Kenhetjük pikáns krémként is, de akár mártogatósnak is kitűnő.

Hozzávalók

 45 darab közepes méretű sárgarépa
 23 fej közepes vöröshagyma
 2 szál újhagyma
 23 gerezd fokhagyma
 56 darab paradicsom
 4 evőkanál cukor
 150 ml Csipkebogyó-balzsamecet
 23 teáskanál rozmaring, bazsalikon és kakukkfű keveréke (lehet szárított is)
 1 teáskanál szárított metélő hagyma
 kevés olaj
 só, őrölt színes bors

Elkészítés

1

A hagymákat és a fokhagymát lereszeljük, a répát és a paradicsomot megtisztítjuk. A répát lereszeljük, a paradicsomot pedig felkockázzuk. Kevés olajat hevítünk egy mélyebb lábosba, és azon a hagymákat üvegesre pároljuk. Adjuk hozzá a répát és a fokhagymát, pirítsuk le egy kicsit, majd hintsük meg a cukorral.
Főzzük össze, sózzuk és borsozzuk, majd adjuk hozzá a paradicsomot, a zöldfűszereket, a metélő hagymát és a Tokaji Csipkés Bazsamecetet. Itt tudjuk beállítani, hogy mennyire legyen pikáns, és leveses a szószunk. Ha szeretnénk még sűríteni, akkor egy kis keményítővel korrigáljunk nyugodtan. Kis energián főzzük össze, ha a répa már puha, akkor készen is vagyunk. Zárt edényben, hűvös helyen 2-3 hónapig eltárolhatjuk.
Jól illik grillekhez, sültekhez, szendvicsekbe. Kenhetjük pikáns krémként is, de akár mártogatósnak is kitűnő.

Sárgarépás-paradicsomos chutney
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MÁJUSI AKCIÓ
Készletkisöprés!
20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Feliratkozásért duplázás!
20% + 20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!