fbpx

Sertésszűz borecetes pirított gombás zöldségekkel

Kategória
 2 darab egyenként 350 grammos sertésszűz
 olívaolaj
 só, bors
 350 g csiperkegomba
 15 darab gyöngyhagyma
 4 darab sárgarépa
 2 fej fokhagyma
 3 evőkanál borecet
1

A sertésszüzet lehártyázom, egy-másfél órára kinn hagyom a pulton, hogy mire felhasználásra kerül, szobahőmérsékletű legyen. Forró serpenyőben olívaolajon körbepirítom, kiolajozott tepsibe teszem, megszórom durva szemű sóval, borsot tekerek rá, 170 fokos sütőben 14-15 percet sütöm, majd kiveszem, és 15 percet pihentetem.
A sárgarépát apró hasábokra vágom, a gyöngyhagymát és az újfokhagymát mérettől függően felezem vagy negyedelem. A gombát folyó víz alatt lecsutakolom, félbe vágom. Vastag falú serpenyőben olívaolajon először a sárgarépát pirítom meg, majd külön-külön a hagymákat és a gombát. Amikor a gomba megpuhult, visszateszek mindent a serpenyőbe, sózom, borsozom, hozzáadom a borecetet és összepirítom. Legvégül forró olívaolajon megpirítom a gőzölt brokkolit, sózom és megszórom vágott petrezselyemzölddel.

Hozzávalók

 2 darab egyenként 350 grammos sertésszűz
 olívaolaj
 só, bors
 350 g csiperkegomba
 15 darab gyöngyhagyma
 4 darab sárgarépa
 2 fej fokhagyma
 3 evőkanál borecet

Elkészítés

1

A sertésszüzet lehártyázom, egy-másfél órára kinn hagyom a pulton, hogy mire felhasználásra kerül, szobahőmérsékletű legyen. Forró serpenyőben olívaolajon körbepirítom, kiolajozott tepsibe teszem, megszórom durva szemű sóval, borsot tekerek rá, 170 fokos sütőben 14-15 percet sütöm, majd kiveszem, és 15 percet pihentetem.
A sárgarépát apró hasábokra vágom, a gyöngyhagymát és az újfokhagymát mérettől függően felezem vagy negyedelem. A gombát folyó víz alatt lecsutakolom, félbe vágom. Vastag falú serpenyőben olívaolajon először a sárgarépát pirítom meg, majd külön-külön a hagymákat és a gombát. Amikor a gomba megpuhult, visszateszek mindent a serpenyőbe, sózom, borsozom, hozzáadom a borecetet és összepirítom. Legvégül forró olívaolajon megpirítom a gőzölt brokkolit, sózom és megszórom vágott petrezselyemzölddel.

Sertésszűz borecetes pirított gombás zöldségekkel
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

MÁJUSI AKCIÓ
Készletkisöprés!
20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Feliratkozásért duplázás!
20% + 20% kedvezmény minden Old Timer ecetre
Iratkozz fel és küldjük a kuponkódot!