fbpx

Spárgakrémleves

Category
 4550 dkg tisztított spárgavég
 1 l alaplé
 35 qts újhagyma (mérettől függően)
 2 tbsp olívaolaj
 
 bors
 1 csapott mokkáskanál cukor
 1 tsp borecet
 2 qts keménytojás
 ½ csokor petrezselyemzöld
 23 szem pirított dió
1

Nagyobb tepsibe rakjuk a spárgadarabokat és az újhagymát. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, megborsozzuk, összerázzuk, és 35-40 perc alatt 180-200 fokos sütőben megsütjük. Közben néhányszor megrázzuk a tepsit, hogy mindenhol egyformán süljenek a zöldségek. Amikor kész, langyosra hűtjük.

Turmixgépbe öntünk fél liter langyos húslevest, hozzáadjuk a sült zöldségeket, alaposan összeturmixoljuk. Lábosba öntjük, hozzátesszük a maradék húslevest, a cukrot, a borecetet, és felforraljuk. Szűrőn átpasszírozzuk.

Petrezselymes-diós tojással tálaljuk, amelyhez a főtt tojásokat villával összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és diót; sóval és borssal ízesítjük.

Ingredients

 4550 dkg tisztított spárgavég
 1 l alaplé
 35 qts újhagyma (mérettől függően)
 2 tbsp olívaolaj
 
 bors
 1 csapott mokkáskanál cukor
 1 tsp borecet
 2 qts keménytojás
 ½ csokor petrezselyemzöld
 23 szem pirított dió

Directions

1

Nagyobb tepsibe rakjuk a spárgadarabokat és az újhagymát. Meglocsoljuk olívaolajjal, megsózzuk, megborsozzuk, összerázzuk, és 35-40 perc alatt 180-200 fokos sütőben megsütjük. Közben néhányszor megrázzuk a tepsit, hogy mindenhol egyformán süljenek a zöldségek. Amikor kész, langyosra hűtjük.

Turmixgépbe öntünk fél liter langyos húslevest, hozzáadjuk a sült zöldségeket, alaposan összeturmixoljuk. Lábosba öntjük, hozzátesszük a maradék húslevest, a cukrot, a borecetet, és felforraljuk. Szűrőn átpasszírozzuk.

Petrezselymes-diós tojással tálaljuk, amelyhez a főtt tojásokat villával összetörjük, hozzákeverjük az apróra vágott petrezselymet és diót; sóval és borssal ízesítjük.

Spárgakrémleves
This entry was posted in . Bookmark the permalink.

Vélemény, hozzászólás?